Vasile Rîmbu a prezentat proiectul “Bucovina Arena”

Candidatul PSD la Primăria Suceava, Vasile Rîmbu, își dorește un stadion nou, cu o capacitate de aproximativ 15.000 de locuri, unde să se poată desfășura meciuri de fotbal, rugby și alte evenimente. Proiectul intitulat “Bucovina Arena” a fost prezentat în cadrul unei întâlniri la care au participat foștii internaționali Ioan Andone și Dorin Goian.

Fosta legenda lui Dinamo și a Corvinului Hunedoara Ioan Andone împreună cu un alt fost internațional, suceveanul Dorin Goian, s-au întâlnit luni cu Vasile Rîmbu, candidatul PSD la primăria Suceava. Cei trei au vorbit despre viitorul fotbalului sucevean, iar Vasile Rîmbu a prezentat proiectul Bucovina Arena, un stadion multifuncțional pentru fotbal, rugby și alte evenimente cu o capacitate de aproximativ 15.000 de lucruri.

Vasile Rîmbu- candidat PSD la primăria Sucevei
“Deci noi trebuie să pornim în același timp cu formarea unei echipe și stadionul nu se face într-un an, doi. Să ne luăm o marjă de doi ani jumătate, trei, patru. Probabil multă lume o să zâmbească, o să zic că domnule aveți gânduri prea futuriste. Noi în proiectul de stadion, cum să vă spun, ca idei, nu am intrat în amănunte, l-am luat pe cei… Cel din Madrid, Santiago Bernabéu. De ce n-ar avea Suceava, un stadion de 15.000 de locuri, nu ca Santiago Bernabéu? Ceva mai micuț, așa, pentru noi. Pentru noi, pentru că dacă l-am față pentru 2-3 ani, spunem domnule, facem unul ca Areni, sau eu știu, îl cârpim de nou și 2-3 ani merge. Trebuie să gândim în perspectivă. Primăria nu poate să finanțeze integralul asemenea investiției. Avem și noi fonduri europene. Avem fonduri guvernamentale, CNI-ul, pe care alții le-au accesat cu succes. De ce n-am face și noi? Cred că trebuie să fim mai curajoși și puțin mai determinați. Mai nebuni, chiar mai nebuni, dar nebuni frumoși, cum am spus.”

Ioan Andone- fost jucător al echipei naționale de fotbal a României
“Nu poate să promită nimeni că la anul e funcțional totul. Nu. E de durat, sunt acte de făcut și eu sunt convins că domnul Vasile Rîmbu,
că îi și place, nu se pricepe și e mare lucru că spune asta și vrea să aducă oameni consiliere apropiați de el, să-l sfătuiască bine. Că nu poate să-și bate joc de banii oamenilor. Adică ce construiește să construiască de durată, nu să țină un an de zile tot lucrul ăsta. Să știți că lucrurile, dacă plecați la proiect și eu sper ca domnul Vasile Rîmbu să ajungă primar, sunt convins, la cât îl știu de ambițios, că nu-i primul lui proiect în viață și în carieră, că a fost cariera lui până la vârsta asta, că duce lucrurile până la capăt, dacă promite asta. Nu trebuie să promită lucruri multe. Câteva lucruri dar să le lase și să vadă în Suceava. Asta trebuie să facă un primar.”

Dorin Goian- fost jucător al echipei naționale de fotbal a României
“S-au dus vremurile în care se promite mult și nu se realizează. Domnule, promite-mi ceva ce se poate realiza și fă-l. Și vă spun că după foarte mulți ani veți fi pe buzele lor că ați locuit stadionul în Suceava. 10.000 8.000 12.000, nu contează. Dar să fie un stadion pentru că e nevoie, poți să faci un concert, poți să faci, vorbeam cu Nea Ando, un stadion frumos, vă vine echipa națională și joacă un amical, vine tineretul Under 21, Under 19, Under 17, au fost la Botoșani, adică sunt evenimente care vor.”

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Daniel Vatamanu

    Din 2007, Daniel Vatamanu s-a alăturat echipei Antena 1 Suceava și a devenit “furnizorul” a tot ceea ce înseamnă sport la Intermedia: de la Știrile din Sport la emisiunea săptămânală Fair-Play unde disecă evenimentele sportive ale săptămânii sau ne poartă prin amintirile scuturate de praf ale sportului de altădată, digitalizat de pe casetele vechi pe care le-am arhivat de-a lungul anilor. Este membru fondator al Brigăzii Dakay, din galeria echipei de fotbal Cetatea Suceava, a cărei pagină de internet a administrat-o. Este fondator gazetasv.ro și a fost redactor la publicația SportExpres. Dani este absolvent de Științe Economice și Administrație Publică la USV. Este creierul din spatele celebrului concurs ”Cupa Cartierelor”, care a avut prima ediție în 2012 și a reunit sute de pasionați ai fotbalului din spatele blocului. La ediția din 2018 a Galei Filmului Românesc a obținut marele premiul pentru scurtmetrajul ”Footbal in Heaven”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close