Au început Zilele Culturii Fălticenene

În perioada 10 – 16 iunie, Fălticeni găzduiește „Zilele Culturii Fălticenene”, un eveniment anual ce oferă locuitorilor și vizitatorilor o săptămână plină de manifestări culturale diverse. Evenimentul a început cu recitalul Grupului Psaltic „Tronos” al Patriarhiei Române. A fost începutul unei serii de activități dedicate culturii și artei.

Inițiat pe 15 iunie 2011, cu ocazia primei ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret Grigore Vasiliu Birlic, evenimentul a fost organizat în memoria personalităților fălticenene. Ziua coincide cu comemorarea poetului Mihai Eminescu, transformându-se astfel în ziua culturii fălticenene.

“Asociația Fălticeni Cultural, cu sprijinul primăriei municipiului Fălticeni și al comunității locale, organizează acest proiect cultural. Am pornit de la o zi și am ajuns la o săptămână, o săptămână cu muzică foarte bună. Începem cu această muzică bizantină la Catedrala Învierea Domnului și apoi soliști de la Opera Națională din Iași, de la Opera din București. Avem și teatru, avem și pentru cei mici și pentru cei mari, steaua fără nume, avem un concert extraordinar cu sprijinul primăriei municipiului Fălticeni, concertul celor trei tenori și am mai venit și eu cu o surpriză, Andra Botez, cea care a fost la Românii au Talent, va veni și ea cu cei trei tenori, sâmbătă în centru orașului Piața Nada Florilor și multe alte activități.”

Luni, pe 10 iunie, evenimentul a început cu un spectacol al grupului psaltic Tronos al Patriarhiei Române la Catedrala Învierea Domnului.
Invitată specială, Ribale Wehbe, o tânără interpretă libaneză de muzică tradițională și religioasă, născută în anul 1999 în Beirut, într-o familie de muzicieni. A fost programat spectacolul de muzică și poezie Iubire fără tihnă, cu actrița Daniela Nane, tenorul Octavian Ene și pianista Adina Cogargeanu. În zilele următoare, programul este 12 iunie, concursul de recitare Lirica românească la Sala Draga Ulteanu Matei, 13 iunie, spectacolul Tinere Talente la Centrul Cultural Grigore Vasiliu Birlic, 14 iunie, recitalul Dor de Cântec Românesc al basbaritonului Andrei Ivan și al pianistei Adina Lupei la Centrul Cultural Grigore Vasiliu Birlic.

Vernisajul expoziției Mihnea Berindei, o figură marcantă a exilului democratic de la Paris, la Biblioteca Municipală Eugen Lovinescu.
15 iunie, concert extraordinar al Orchestrei Metropolitane Iași, urmat de Gala 10 pentru Fălticeni și Gala Excelenței în Mediul Rural.
În zona pieței Nada Florilor, farmacista Maria Mitocaru va primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Fălticeni.
16 iunie, ziua teatrului, cu piesele Domnul Goe și Steaua fără nume, prezentate de Ateneul din Iași, la Centrul Cultural Grigore Vasiliu Birlic.

Autor

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close