Eveniment de Siguranță Auto, la Suceava, pe 15 Iunie 2024

Rotary Club Suceava Cetate, în colaborare cu Fundația Siguranța Auto, Crucea Roșie Română filiala Suceava și specialistul Anca Nicoară, organizează un eveniment dedicat siguranței auto. Între orele 10:00 și 16:30, pe esplanada Casei de Cultură Suceava, participanții vor beneficia de consultanță, testări și instalări de scaune auto pentru copii, demonstrații de prim ajutor, simulări de impact frontal, trasee cu percepție vizuală deformată și scenarii VR.

Programul va fi următorul 10:00 – 16:30, consultanță, testări și instalări de scaune auto pentru copii. Specialiștii vor oferi sfaturi despre utilizarea corectă a scaunelor auto și vor ajuta la instalarea acestora pentru a asigura siguranța copiilor în mașină. 10:30 – 11:30, demonstrații practice de prim ajutor. Personalul calificat va prezenta tehnici esențiale de prim ajutor necesare în caz de accidente rutiere. 11:45 – 12:45, simulări de impact frontal la 13 km pe oră. Participanții vor experimenta efectele unui impact frontal la o viteză redusă, subliniind importanța utilizării centurii de siguranță. 13:00 – 14:00, traseu cu percepție vizuală deformată. Acest traseu va simula condiții de vizibilitate redusă, oferind o perspectivă realistă asupra dificultăților de a conduce în astfel de condiții.
14:15 – 15:15 scenarii de realitate virtuală cu ochelari VR. Participanții vor folosi tehnologia VR pentru a experimenta diverse scenarii de accidente și pentru a înțelege consecințele conducerii sub influența alcoolului sau substanțelor interzise.

Evenimentul își propune să crească gradul de conștientizare al adulților privind transportul sigur al copiilor, să educe adolescenții despre pericolele obiceiurilor nesigure la volan și să informeze copiii despre regulile de circulație ca pietoni, biciclete, și utilizatori de trotinete. Acest proiect este realizat de Rotarii Club Suceava Cetate, în parteneriat cu Fundația Siguranța Auto, Crucea Roșie Română, filiala Suceava și specialistul Anca Nicoară de la Serviciul de probațiune Suceava. Organizatorii invită toți locuitorii din Suceava să participe și să contribuie la un mediu rutier mai sigur pentru toți.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close