USV, cele mai multe locuri bugetate din istoria sa, la admiterea din 2024

La admiterea din 2024, Universitatea „Ștefan cel Mare” va scoate la concurs cel mai mare număr de locuri bugetate din istoria sa. Procesul de admitere se va desfășura în perioada 11-18 iulie pentru specializările unde există probe, și între 11-19 iulie pentru specializările unde nu există probe. Candidații au posibilitatea de a se înscrie atât on-site, în campusul USV, cât și on-line, pe platforma de înscriere disponibilă. Indiferent de facultatea sau programul de studiu pentru care vor opta, bobocii USV cu media de minimum 9,00 la examenul de bacalaureat vor primi câte o tabletă cu stilou digital. De asemenea, peste 30% dintre viitorii studenți vor primi burse lunare cu valori cuprinse intre 900 și 1800 lei pe lună.

Într-un comunicat de presă transmis de Universitatea ”Ștefan cel Mare”, se arată că la admiterea din acest an, instituția academică oferă 3060 de locuri bugetate, cele mai multe din istoria sa.

Locurile bugetate și nebugetate vor fi repartizate pe cele aproape 100 de programe de studiu la nivel de licență și masterat, 13 domenii de doctorat și 12 specializări pentru formare continuă disponibile în oferta educațională. ”Pentru candidații care doresc să înceapă formarea universitară la USV, sunt disponibile 1565 de locuri bugetate, fără taxă, la ciclul de studii de licență. Dintre acestea, 42 de locuri au fost alocate a absolvenților de liceu din mediul rural, 22 de locuri absolvenților de liceu proveniți din sistemul de protecție socială sau cu dizabilități, precum și 15 locuri candidaților de etnie romă. De asemenea, 460 de locuri bugetate cu bursă sunt destinate candidaților români de pretutindeni.

Pentru candidații care doresc să urmeze studii la distanță, USV scoate la concurs 450 de locuri. În plus, pentru absolvenții de facultate care doresc să obțină o a doua specializare, au fost prevăzute 300 de locuri pentru conversie profesională”, se arată în comunicat. Conducerea USV a transmis că, indiferent de facultatea sau programul de studiu pentru care vor opta, bobocii USV cu media de minimum nouă la examenul de bacalaureat vor primi câte o tabletă cu stilou digital. De asemenea, peste 30% dintre viitorii studenți vor primi burse lunare cu valori cuprinse între 900 și 1800 de lei. Pe de altă parte, la nivel de masterat, candidații au la dispoziție 760 de locuri bugetate, distribuite pe cele 40 de programe de studiu. În ceea ce privește studiile doctorale, pentru cele 13 domenii, USV scoate la concurs 53 de locuri bugetate, din care 4 sunt rezervate domeniilor prioritare cu potențial de specializare inteligentă și 2 pentru candidații de etnie romă. Candidații români de pretutindeni au la dispoziție 15 locuri bugetate, dintre care 10 sunt cu bursă.

Procesul de admitere 2024 se va desfășura în perioada 11-18 iulie pentru specializările unde există probe, și 11-19 iulie pentru specializările unde nu există probe. Sesiunea a doua de admitere se va desfășura în perioada 2-12 septembrie pentru specializările unde există probe și 2-13 septembrie pentru specializările unde nu există probe. Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis trebuie să se înmatriculeze cel târziu până la data de 29 iulie ora 16:00 pentru sesiunea de vară, respectiv 20 septembrie, pentru sesiunea de toamnă. ”În ceea ce privește procesul de înscriere, anunțăm faptul că, și în acest an, candidații au posibilitatea de a se înscrie atât on-site, în campusul USV, cât și online, folosind platforma de înscriere disponibilă. USV pune la dispoziția candidaților și un sistem electronic de plată a taxei de înscriere, care va putea fi accesat în momentul înscrierii și încărcării documentelor în platformă”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de instituția academică.

Informații detaliate despre procesul de admitere 2024 pot fi obținute consultând pagina www.admitere.usv.ro

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close