Cetatea de Scaun a Sucevei, pregătită pentru asaltul de evenimente estivale

Cetatea de Scaun a Sucevei se pregătește să devină centrul marilor evenimente de vară, organizate de Muzeul Național al Bucovinei. Cu o serie de manifestări culturale și sportive, cetatea promite să atragă mii de vizitatori din toată țara și nu numai. Care sunt acestea și când se vor desfășura, vă spunem în materialul următor:

Primul eveniment de amploare va fi gala de kickboxing Colosseum Tournament, ediția 2024, care va avea loc pe 28 iunie în șanțul de apărare al cetății de scaun a Sucevei.

Iubitorii sportului de contact vor avea ocazia să asiste la lupte spectaculoase într-un decor istoric impresionant. În perioada 15-18 august 2024, cetatea de scaun va găzdui festivalul de artă medievală Ștefan cel Mare. Acest eveniment va transforma cetatea într-un veritabil tărâm medieval cu reconstituiri istorice, parade, ateliere meșteșugărești și spectacole de teatru și muzică specifică epocii.
Vizitatorii vor putea experimenta atmosfera medievală și vor avea parte de o lecție de istorie vie. Ultimul mare eveniment din calendarul estival este festivalul Cetatea de Rock a Sucevei, care se va desfășura în perioada 23-25 august 2024, tot în șanțul de apărare al cetății de scaun. Cu un line-up. Impresionant, de trupe rock, atât locale cât și internaționale, festivalul promite să fie un punct de atracție pentru iubitorii de muzică rock din toate colțurile țării. În așteptarea acestor evenimente, echipa a Muzeului Național al Bucovinei se ocupă de pregătirea cetății pentru a oferi o experiență de neuitat vizitatorilor.

O filmare realizată pe 13 iunie 2024 de echipa de la Golden Pixel surprinde atmosfera de pregătire și efortul depus pentru a face cetatea Sucevei și mai frumoasă. Cetatea de scaun a Sucevei se pregătește așadar. Pentru o vară de neuitat, invitând pe toți cei dornici de evenimente culturale, sportive și muzicale să-și facă loc în calendar pentru a participa la aceste manifestări extraordinare.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close