Cei mai buni dintre cei mai buni: șefa de promoție de la FDSA- USV

Fascinată de modul în care legile și regulamentele structurează societatea și de cum pot fi aplicate pentru a garanta dreptatea și eficiența în diverse contexte, Sabina-Alexandra Olariu a ales Facultatea de Drept și Științe Administrative. Pasiunea sa profundă pentru domeniul juridic și administrativ a fost un factor determinant în obținerea titlului de șef de promoție.

Sabina-Alexandra Olariu declară că pasiunea pentru domeniul juridic a fost factorul principal în alegerea Facultății de Drept și Științe Administrative. Aceasta a finalizat studiile cu prestigiosul titlu de șef de promoție.

Sabina-Alexandra Olariu- șefa de promoție de la FDSA, USV
“Din pasiune pentru justiție și pentru a contribui în sectorul public în România și, până la urmă, dreptul și administrația publică sunt pilonii unei societăți funcționale. Și deoarece eu mereu mi-am dorit să ajung să fiu ajutorul în bunăstarea cetățenilor, am ales această facultate și pentru a contribui la o societate mai justă și mai echitabilă.”

Sabina spune că fiecare cadru didactic a jucat un rol esențial în evoluția sa. Ea consideră că aceștia au contribuit atât la dezvoltarea sa personală cât și la adaptarea în societate.

Sabina-Alexandra Olariu- șefa de promoție de la FDSA, USV
“Toți profesorii au contribuit la evoluția mea de-a lungul acestor ani. Ar trebui să-i enumăr pe toți. Aici, la Suceava, avem un corp profesional de calitate. Devotamentul și pasiunea lor s-a văzut la fiecare examen și la fiecare curs. Aceștia nu au dorit doar să creeze profesioniști din noi ci oameni de calitate mai degrabă.”

În ciuda provocărilor academice și a studiilor paralele la o altă facultate, Sabina a reușit să depășească toate obstacolele. Familia și oamenii dragi i-au fost mereu alături ori de câte ori a avut nevoie.

Sabina-Alexandra Olariu- șefa de promoție de la FDSA, USV
“Au fost niște ani frumoși, dar și grei, într-adevăr. Eu am mai avut și un alt program de studiu pe lângă această facultate. Au fost perioade foarte solicitante în care nu mai puteam, dar cu sprijinul prietenilor, familia, le-am depășit. Și, până la urmă, munca și perseverența este cheia pentru a reuși să facem performanță într-un domeniu.”

În viitorul apropiat, Sabina își propune să aplice cunoștințele și abilitățile dobândite pentru a aduce un impact pozitiv și semnificativ în societate.

Sabina-Alexandra Olariu- șefa de promoție de la FDSA, USV
“Îmi doresc o carieră în domeniul în care m-am pregătit în acești ani. Să fiu un agent al schimbării în comunitatea în care mă aflu și să apăr dreptatea și echitatea. Asta îmi doresc pe viitor.”

Sfaturile din partea Sabinei pentru viitorii studenți interesați să urmeze studiile la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava sunt bazate pe experiența personală.

Sabina-Alexandra Olariu- șefa de promoție de la FDSA, USV
“Mă dau ca… pe mine drept exemplu, pot să zic. Față de cum am intrat pe aceste uși, acum cu siguranță s-a văzut o evoluție la mine.
Este un proces de educație și evoluție continuă, pot să spun. Avem numeroase programe de studiu, săli dotate programe Erasmus și, de asemenea, bursele care sunt un stimulant pentru fiecare student. Și Facultatea de Drept până la urmă și Științe Administrative nu ne pregătește doar pentru a știi legislația și pentru a fi noi buni în societate.”

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Dalia Ionesi

    Dalia-Ștefania Ionesi a avut primul contact cu lumea televiziunii în anul 2018 prin participarea la o emisiune difuzată pe un post național. În anul 2023 a absolvit Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării în cadrul Universității "Ștefan cel Mare" Suceava, iar în același an a început studiile masterale în Comunicare, Media și Industrii Creative la aceeași universitate. După 5 ani a revenit în televiziune, ca de redactor la Intermedia, datorită responsabilității, spiritului de competitivitate și aspirațiilor de a contribui la un peisaj media divers.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close