Proiect pentru înființarea rețelei de gaz, în patru comune sucevene

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat certificatul de urbanism pentru înființarea rețelei de gaz metan care va deservi comunele Vama, Frumosu, Vatra Moldoviței și Moldovița. Proiectul face parte dintr-un program mai amplu al administrației județene care vizează extinderea rețelelor de gaz în 59 de localități. Valoarea acestuia este de 230 de milioane de euro. După finalizarea lucrărilor, gradul de conectare la gazele naturale va fi de peste 50% în județul Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Consiliul Județean Suceava, președintele Gheorghe Flutur a semnat certificatul de urbanism pentru înființarea rețelei de gaz metan, care va deservi comunele Vama, Frumosu, Vatra Moldoviței și Moldovița.

Rețeaua de gaz a acestor localități va avea o lungime de 110,5 km și va include 5.274 de branșamente. Valoarea totală a acestui proiect este de peste 121.837.000 lei. Gheorghe Flutur a subliniat beneficiile majore pentru populație. Gazul metan înseamnă o sursă alternativă de încălzire la lemnul de foc folosit până acum. De asemenea, acesta oferă posibilitatea deschiderii de mici afaceri care pot folosi gazul metan în diverse procese tehnologice.

În comunicatul de presă transmis de Consiliul Județean se mai arată că administrația liberală a județului continuă să elaboreze și să pregătească documentații pentru extinderea rețelelor de gaz în localitățile din județ. Această inițiativă a fost realizată în județul de județ. Această inițiativă are scopul de a moderniza infrastructura și de a îmbunătăți condițiile de trai ale locuitorilor, oferindu-le surse alternative și mai eficiente de încălzire și energie. Actualul program include 59 de primării din județul Suceava, toate având proiecte similare pentru aducțiunea de gaz metan. La finalizarea acestor proiecte, în valoare de peste 230 de milioane de euro, gradul de conectare la gazele naturale va fi de peste 50% în județul Suceava. A declarat Gheorghe Flutur.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close