Suceava, pe locul 11 în topul reședințelor de județ în clasamentul Institutului pentru Orașe Vizionare

Municipiul Suceava se află pe locul 11 în tropul reședințelor de județ clasificate de Institutul pentru Orașe Vizionare în City Indexul publicat recent. Pentru realizarea topului, au fost selectați 51 de indicatori care reflectă diverse aspecte ale performanței urbane și care au fost grupați în trei componente principale: CALITATE, PROSPERITATE și VIBRAȚIE. ”Aceste componente reprezintă lentilele prin care privim realitatea orașelor”, au transmis reprezentanții Institutului pentru Orașe Vizionare, condus de Felix Tătaru.

Ion Lungu- primarul municipiului Suceava
“Municipiul Suceava face parte din cele mai performante 15 orașe reședință de județ din România. Este un lucru important care arată încă o dată că lucrurile în orașul nostru merg pe un drum bun.”

Conform Institutului pentru Orașe Vizionare, într-o eră a urbanizării în continuă creștere în România, un index al orașelor devine un barometru vital în gestionarea și promovarea dezvoltării urbane. Evaluarea performanței și progresului, într-un mod obiectiv și comparativ, poate contribui la crearea de orașe mai atractive pentru cei care le locuiesc, le vizitează sau în care investesc, amplificând astfel calitatea vieții și bunăstarea urbană. Pentru a obține acest City Index, Institutul pentru Orașe Vizionare a analizat și consolidat date din perioada 2022-2023 pentru cele 41 de municipii reședință de județ. Metodologia utilizată se bazează pe o abordare care combină date statistice oficiale dintr-o varietate de surse, cu evaluări calitative ale rezidenților și turiștilor obținute de pe diferite platforme online, precum TripAdvisor sau Google Places. În final, au fost selectați 51 de indicatori care reflectă diverse aspecte ale performanței urbane și pe care i-au grupat în trei componente principale, calitate, prosperitate și vibrație.

Ion Lungu- primarul municipiului Suceava
“La primul avem locul 12, la prosperitate avem locul 20, și aicea sigur, problema este cunoscută, nu este una nouă, dar ea are și o rezolvare. Rezolvarea înseamnă autostrăzile. Autostrăzile vor aduce prosperitate, autostrăzile vor aduce investitori. Totuși, în cadrul acestui capitol, un loc onorant, îl are Suceava, ocupă locul 6 la nivel național, în ceea ce privește sumele plătite în perioada 2019-2023 pe proiecte europene. Deci, municipiul Suceava se află pe locul 6, cu o sumă de 5.240 lei pe cap de locuitor. Înaintea Iașiului, a orașului Oradea, Alba Iulia, Timișoara, Cluj Napoca, Arad, Constanța, București, Brașov, ca să nu mai spun de orașe mai mici. La capitolul vibrație, unde este vorba, în primul rând, de partea culturală, dinamism cultural, social, demografic, orașul Suceava ocupă locul 8. Și aici este o justificare, sigur avem mulți tineri, faptul că viața culturală a orașului, eu zic că a crescut în ultimii ani, prin darea în funcțiune a Teatrul Matei Vișniec, altor instituții de cultură, a creării infrastructurii pentru cultură în orașul nostru, spuneam de Teatrul Matei Vișniec, Centrul Tradițiilor Populare, Centrul Multifuncțional la Ițcani, sau a multor evenimente culturale care au loc în orașul nostru. Deci un onorant loc 8. Deci, una peste alta, total, chiar este onorant ca orașul Suceava să ocupe locul 11, în ceea ce privește performanța orașelor reședință de județ din România.”

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close