Tânăr prins în timp ce oferea mită pentru permis

În ciuda scandalului uriaș provocat de „fabrica de permise” de la Suceava, unii dintre candidați continuă să creadă că pot să își cumpere permisul de conducere. Drept dovadă, un tânăr de 18 ani a încercat să-i ofere polițistului examinator 500 de lei pentru fraudarea probei practice. Examinatorul a anunțat autoritățile.

Tânărul de 18 ani trebuia să susțină proba practică pentru obținerea permisului de conducere luni 1 iulie în municipiul Suceava.
În loc să-și demonstreze abilitățile de șofer, el a strecurat suma de 500 de lei între înscrisurile depuse în dosarul pe care i l-a înmânat examinatorului auto.

Agentul de poliție a anunțat imediat lucrătorii Direcției Generale Anticorupție, care, sub coordonarea procurorilor din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au organizat o activitate de prindere în flagrant a persoanei care a dat suma de bani. Cercetările sunt efectuate în continuare de către procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava sub aspectul comiterii infracțiunii de dare de mită. Tânărul de 18 ani este al treilea candidat din Suceava care încearcă să îi mituiască pe examinatorii auto după scandalul uriaș provocat de fabrica de permise. În acest context, reprezentanții Direcției Generale Anticorupție reiterează mesajul potrivit căruia legea îi pedepsește atât pe mituitori cât și pe cei care acceptă mita. În acest context, reamintim că în vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituției noastre și toate persoanele care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupție în care poate fi implicat personalul MAI, avem oricând la dispoziție sistemul Call Center Anticorupție, 0800 806 806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice rețea de telefonie mobilă sau fixă.

Se arată într-un comunicat de presă transmis de Direcția Generală Anticorupție Suceava. La nivel județean pot fi formulate sesizări la numărul de telefon al Serviciului Județean Anticorupție Suceava 0230 203 341 sau prin prezență personală la sediul serviciului din municipiul Suceava care se află pe strada Petru Rareș numărul 12. Totodată pot fi transmise sesizări prin e-mail la adresa suceava.dga-mai.gov.ro

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close