Primarul Lungu a semnat contractul pentru primul parc fotovoltaic al Sucevei

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a semnat, vineri, contractul de finanțare europeană pentru construcția primului parc fotovoltaic al municipiului. Evenimentul a avut loc la Ministerul Energiei, în prezența secretarului general al ministerului, Constantin Saragea. Parcul va fi amplasat la groapa de zgură de la Termica și este un pas uriaș în direcția energiei verzi pentru municipiul Suceava.

Valoarea proiectului este de aproximativ 12 milioane de euro, iar puterea instalată va fi de 6.000 de megavati pe an. Energia generată va fi utilizată pentru a alimenta diverse categorii de infrastructură municipală, inclusiv clădiri publice, iluminat public, stații de încărcare pentru vehicule electrice, unități de învățământ, unități de agrement și recreere, autobază și stații de încărcare pentru autobuzele electrice.

Durata de implementare a proiectului este estimată la 46 de luni. Primarul SUCEV, Ion Lungu, a anunțat că, în timpul vizitei sale la București, a discutat și alte probleme curente ale municipalității cu oficiali din diferite ministere.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close