Daria Silișteanu, campioană europeană la junioare

Înotătoarea fălticeneană Daria Silișteanu a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene pentru juniori. La doar 15 ani, sportiva legitimată la Dinamo a devenit campioană europeană în proba de 100 de metri spate. O altă fălticeneancă, Aissia Prisecariu a câștigat argintul la 200 de metri spate.

Înotătoarele din Fălticeni s-au remarcat la Campionatele Europene pentru juniori care s-au desfășurat la Vilnius, în Lituania. Daria Silișteanu a devenit campioană europeană în proba de 100 de metri spate, cu un timp remarcabil, 1 minut și 72 de sutimi, record național la U15 și al doilea timp din istoria înotului românesc în proba de 100 de metri spate. Doar dubla campioană olimpică de la Sidney 2000, Diana Mocanu, a înotat mai bine, 1 minut și 31 de sutimi, dar la 16 ani, sportiva pregătită de Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș la Dinamo lea devansat în finala de la Vilnius, pe Lora Komoroczy, din Ungaria, și Estella Llum Tonrath, din Spania.

O altă fălticeneancă, Aissia Prisecariu, a obținut medalia de argint în proba de 200 de metri spate, după ce a încheiat finala cu timpul de 2 minute 11 secunde și 14 sutimi. De remarcat a fost și rezultatul unei alte înotătoare din Fălticeni prezentă la Vilnius, Alexia Maria Tenciu. Aceasta a stabilit un nou record național în proba de 200 de metri bras la categoria 15 ani, 2 minute 31 de secunde și 34 de sutimi.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Daniel Vatamanu

    Din 2007, Daniel Vatamanu s-a alăturat echipei Antena 1 Suceava și a devenit “furnizorul” a tot ceea ce înseamnă sport la Intermedia: de la Știrile din Sport la emisiunea săptămânală Fair-Play unde disecă evenimentele sportive ale săptămânii sau ne poartă prin amintirile scuturate de praf ale sportului de altădată, digitalizat de pe casetele vechi pe care le-am arhivat de-a lungul anilor. Este membru fondator al Brigăzii Dakay, din galeria echipei de fotbal Cetatea Suceava, a cărei pagină de internet a administrat-o. Este fondator gazetasv.ro și a fost redactor la publicația SportExpres. Dani este absolvent de Științe Economice și Administrație Publică la USV. Este creierul din spatele celebrului concurs ”Cupa Cartierelor”, care a avut prima ediție în 2012 și a reunit sute de pasionați ai fotbalului din spatele blocului. La ediția din 2018 a Galei Filmului Românesc a obținut marele premiul pentru scurtmetrajul ”Footbal in Heaven”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close