Petiție pentru stoparea transferului de teren către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Peste 2.300 de persoane au semnat o petiție prin care îi solicită Guvernului României să stopeze transferul celor 20 de hectare de teren din administrarea Stațiunii de Cercetări Agricole în cea a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Inițiatorii petiției consideră că transferul nu este în interesul publicului și că terenul ar trebui să rămână în folosința publică pentru activități de cercetare și dezvoltare.

Petiția prin care se solicită Guvernului României să stopeze transferul celor 20 de hectare de teren din administrarea Stațiunii de Cercetări Agricole, în cea a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a fost lansată la sfârșitul săptămânii trecute și a adunat deja peste 2300 de semnături de la stațiunea de cercetări agricole către Biserica Ortodoxă Română. Considerăm că această decizie nu este în interesul comunității și că terenul ar trebui să rămână în folosința publică pentru activități de cercetare și dezvoltare, mult mai utile pentru progresul și bunăstarea județului nostru. și dezvoltare, mult mai utile pentru progresul și bunăstarea județului nostru. Într-un județ
deja sufocat de un număr excesiv de biserici, această donare reprezintă o pierdere imensă pentru comunitate. Este inacceptabil că aceste 20 de hectare să fie transferate către o instituție care nu este transparentă cu fondurile pe care le primește, inclusiv cele provenite din bugetul de stat și din donațiile publice. Se arată în petiție.

Inițiatorii petiției îi cer Consiliului Local Suceava să reconsidere decizia de a dona cele 20 de hectare de teren către bor, să prioretizeze interesele comunității, să organizeze consultări publice, autentice și transparente cu cetățenii Sucevei pentru a decide utilizarea terenului în mod benefic pentru întreaga comunitate. Consiliul Local Suceava a aprobat, la mijlocul săptămânii trecute,
transferul unei suprafețe de 20 de hectare de teren din administrarea Stațiunii de Cercetări Agricole în cea a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care vrea să o folosească pentru construirea unui ansamblu arhiepiscopal cu catedrală, spital și cămin de bătrâni. Hotărârea va ajunge pe masa guvernului. Anul trecut, Parlamentul a aprobat un act normativ pentru acest transfer, care ulterior a fost atacat de Klaus Iohannis la Curtea Constituțională. Magistrații curții i-au dat câștig de cauză președintelui României.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close