Peste 2.300 de persoane au semnat o petiție prin care îi solicită Guvernului României să stopeze transferul celor 20 de hectare de teren din administrarea Stațiunii de Cercetări Agricole în cea a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Inițiatorii petiției consideră că transferul nu este în interesul publicului și că terenul ar trebui să rămână în folosința publică pentru activități de cercetare și dezvoltare.
Petiția prin care se solicită Guvernului României să stopeze transferul celor 20 de hectare de teren din administrarea Stațiunii de Cercetări Agricole, în cea a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a fost lansată la sfârșitul săptămânii trecute și a adunat deja peste 2300 de semnături de la stațiunea de cercetări agricole către Biserica Ortodoxă Română. Considerăm că această decizie nu este în interesul comunității și că terenul ar trebui să rămână în folosința publică pentru activități de cercetare și dezvoltare, mult mai utile pentru progresul și bunăstarea județului nostru. și dezvoltare, mult mai utile pentru progresul și bunăstarea județului nostru. Într-un județ
deja sufocat de un număr excesiv de biserici, această donare reprezintă o pierdere imensă pentru comunitate. Este inacceptabil că aceste 20 de hectare să fie transferate către o instituție care nu este transparentă cu fondurile pe care le primește, inclusiv cele provenite din bugetul de stat și din donațiile publice. Se arată în petiție.
Inițiatorii petiției îi cer Consiliului Local Suceava să reconsidere decizia de a dona cele 20 de hectare de teren către bor, să prioretizeze interesele comunității, să organizeze consultări publice, autentice și transparente cu cetățenii Sucevei pentru a decide utilizarea terenului în mod benefic pentru întreaga comunitate. Consiliul Local Suceava a aprobat, la mijlocul săptămânii trecute,
transferul unei suprafețe de 20 de hectare de teren din administrarea Stațiunii de Cercetări Agricole în cea a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care vrea să o folosească pentru construirea unui ansamblu arhiepiscopal cu catedrală, spital și cămin de bătrâni. Hotărârea va ajunge pe masa guvernului. Anul trecut, Parlamentul a aprobat un act normativ pentru acest transfer, care ulterior a fost atacat de Klaus Iohannis la Curtea Constituțională. Magistrații curții i-au dat câștig de cauză președintelui României.