A început cea de-a III-a ediție a Taberei de vară ”Temerari pe drumul cunoașterii”

Cu entuziasm și bucurie, copiii și tinerii din Eparhia Sucevei și Rădăuților au început cea de-a III-a ediție a Taberei de vară „Temerari pe drumul cunoașterii”. Evenimentul are loc la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” Dorna Arini și le oferă participanților o experiență unică de învățare și distracție în mijlocul naturii.

Tabăra reunește copii și tineri cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani. În cele trei sesiuni din luna iulie, participanții se vor bucura de diverse activități educative și recreative menite să le dezvoltă abilitățile și să le ofere noi prietenii. Printre activitățile planificate se numără ateliere de autocunoaștere, team building, comunicare, lucrări manuale, dans, muzică, jocuri olimpice, tir cu arcul, prim-ajutor, vânătoare de comori și foc de tabără. în muzică, jocuri olimpice, tir cu arcul, prim-ajutor, vânătoare de comori și foc de tabără. De asemenea, participanții vor avea ocazia să exploreze trasee montane, să practice easy rafting, tiroliană și cățărări pe panou artificial.

Prof. Cristi Gabriel Hurjui- consilier eparhial, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților
„Avem tineri frumoși, tineri destoinici să învețe și să descopere noi locuri și noi activități. Sunt mulți dintre copiii care au mai fost și în celelalte două ediții și ne bucurăm că, prin sprijinul și cu binecuvântarea în al Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, am reușit și anul acesta să organizăm aici la Dorna Arini o lună de tabără, o lună destinată tinerilor firescul lucrurilor, prin întâmplările concrete de zi cu zi și astfel să plece mult mai îmbogățiți cultural, spiritual, dar mai ales să plece împrieteniți cu Hristos, prietenul cel veșnic.”

Pe lângă activitățile recreative, tabăra include și momente de învățare despre virtuțile necesare tinerilor de astăzi. Copiii vor descoperi valori esențiale, precum răbdare, ascultarea și ajutorul reciproc, învățând totodată despre frumos prietenie și iubire. Echipa de organizare, formată din voluntari și referenți ai sectorului, inclusiv Bianca Gabriela Roman și Gabriel Ilișoi, oferă asistență constantă participanților, asigurându-se că aceștia se simt în siguranță și se bucură de fiecare moment petrecut în tabără.

Elena Dranca- voluntar
„Doresc tuturor copiilor să plece mult mai deschiși și mult mai apropiați de biserică, să fie curajoși și să aibă încredere în puterile lor, pentru că aici reușesc să și le descopere cu adevărat.”

Tabăra Temerari pe drumul cunoașterii continua în săptămânile următoare, oferind tinerilor oportunități de a-și testa limitele și de a-și dezvolta noi abilități.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close