Incendiu la Centrul de la Sasca Mică: 136 de persoane evacuate în siguranță

Fumatul în locuri nepermise a creat haos în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuro-psihiatrică Sasca Mică din județul Suceava sâmbătă după-amiază. O porțiune din acoperișul unei anexe a centrului a fost cuprinsă de flăcări, astfel că toți cei 136 de beneficiari ai centrului au trebuit evacuați. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Incendiul a izbucnit la ora 17, iar echipele de intervenție au fost alertate imediat prin apele la 112. Datorită numărului mare de persoane aflate în interiorul clădirii, a fost activat planul roșu de intervenție. La fața locului au sosit 5 autospeciale de stingere, o autoscară mecanică, o ambulanță, SMURD, două autospeciale de transport victime multiple și un microbuz, precum și echipaje de la inspectoratele pentru situații de Urgență Botoșani și Neamț.

Maior Alin Găleată- purtător de cuvânt ISU Suceava
“Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bucovina al județului Suceava a declanșat planul roșu de intervenție. Astfel, la fața locului au fost trimise mai multe resurse pentru stingere, dar și resurse medicale cu personal, atât de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, cât și de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava, dar și de la serviciile voluntare pentru stații de urgență din zonă și de la inspectoratele pentru stații de urgență Botoșani și Neamț. La fața locului, colegii mei au găsit acoperișul de la intrarea secundară în clădire în flăcări, ardea pe o suprafață de 30 de metri pătrați cu degajări mari de fum. Încet a fost lichidat la timp, astfel încât s-a oprit propagarea flăcărilor la întreaga clădire. Cele 136 de persoane au fost evacuate de către personalul de pe locul de muncă,
astfel încât nu ne-am înregistrat cu victime.”

După finalizarea operațiunilor de stingere și ventilare, beneficiarii centrului s-au putut întoarce în spațiile de cazare. După stingerea flăcărilor, pompieri au depistat și cauza probabilă a incendiului, ca fiind fumatul în locuri nepermise.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close