Decolmatarea lacului Solca și securizarea barajului investiție de peste 13 milioane de lei

Proiectul de decolmatare a lacului de suprafață Solca și securizarea barajului a intrat într-o nouă etapă, odată cu procedura de achiziție a contractului de execuție a lucrărilor, în valoare de aproximativ 13 milioane de lei. Președintele ales al Consiliului Județean Suceava a anunțat că această investiție, necesară de peste 20 de ani, este foarte importantă pentru asigurarea unei surse continue de apă pentru comunitatea din Solca. De asemenea, el a subliniat importanța colaborării cu autoritățile locale și specialiștii în implementarea soluțiilor provizorii și pe termen lung.

Investiția în decolmatarea lacului Solca și securizarea barajului în valoare de 13 milioane de lei este în curs de desfășurare, iar procedura de achiziție a contractului de execuție urmează să fie lansată în curând. A declarat președintele ales al Consiliului Județean Suceava, care a subliniat astfel urgența acestei inițiative. Însoțit de directorul Administrației Bazinale de Apă Siret Bacău, Relu Adam, Gheorghe Șoldan a evaluat situația din teren și a demarat procedurile necesare pentru proiectul de decolmatare. În prezent, apa menajeră la Solca este furnizată provizoriu, iar apa potabilă este asigurată prin stația de potabilizare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Urmează o decolmatare provizorie, iar ulterior, în cadrul proiectului, pentru a asigura o alimentare continuă cu apă, se va construi un mic baraj de beton în amonte de lac, iar pentru prevenirea colmatării viitoare se vor amplasa bariere flexibile pe torenții din zonă. Echipamentul hidromecanic va fi reabilitat și se va construi o cădere în trei trepte în aval de baraj pentru a limita eroziunile albiei râului Solca. A concluzionat președintele ales al Consiliului Județean Suceava, care a mulțumit autorităților și specialiștilor implicați.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close