Ion Lungu, invitat la „Carte de Identitate”. Interviul integral, sâmbătă, de la ora 18.00

S-a născut într-o familie de oameni simpli, are doi frați și o soră și a fost ales timp de cinci mandate în funcția de primar al municipiului Suceava. Ion Lungu, căci despre el este vorba, și-a spus povestea într-un interviu captivant, realizat de colega noastră, Oana Șlemco. Dialogul în care primarul vorbește despre relația cu părinții și frații săi, despre unele decizii controversate pe care le-a luat de-a lungul mandatelor, dar și despre „greaua moștenire” pe care o va lăsa primarului ales Vasile Rîmbu, va fi difuzat integral, sâmbătă, de la ora 18.00, în cadrul emisiunii „Carte de Identitate”.

Oana Șlemco- jurnalistă Intermedia TV
“Spuneți-mi, vă rog, numele dumneavoastră complet din cartea de identitate și dacă puteți să-mi spuneți cine l-a ales, dacă are o poveste acest nume.”

Ion Lungu- primarul municipiului Suceava
“Da, are o poveste, mă cheamă Lungu Ion. Eu glumesc Ion, Lumei Slug, nu Ion, Lumei Sfânt. Și am fost slugărit viața, că am muncit mulți cu bună credință unde am fost. Da, el veni de la un unghi de-a meu, care a fost șef la Verești, la Grosem. Tot Lungu Ion îl chema fratelui tata. Așa spunem în familie. Dar fratele tata, Lungu Ion la Verești, care, mă rog, poate, mă rog, generația lui, dacă mai sunt, multe lume știu înainte de, mă rog, revoluție, era un om foarte reprezentativ în zona Vereștiului. Acolo oamenii aduceau legume, pardon, cerealele, toate îi transferau în sud și era mai departe. Sfânt la zahăr, cartofi, el gestiona toate aceste lucruri. Era un om foarte cunoscut în zona și suntem de apreciat. De acolo vine numele meu, de la el.”

Oana Șlemco- jurnalistă Intermedia TV
“Ați avut vreodată o poreclă?”

Ion Lungu- primarul municipiului Suceava
“Am avut mai multe proiecte, dar nu știu de ce.”

Oana Șlemco- jurnalistă Intermedia TV
“Ceva ce poate fi dat pe post.”

Ion Lungu- primarul municipiului Suceava
“Da, ce poate fi dat pe post, da. De acasă, asta, în realitate, îmi spune proiecta Iepuroi, dar nu știu de unde. Nu știu de unde, dar așa îmi spunea porecla Iepuroi, al lui Iepuroi.”

Oana Șlemco- jurnalistă Intermedia TV
“Dumneavoastră v-ați născut în Prelipca?”

Ion Lungu- primarul municipiului Suceava
“Nu, nu, eu m-am născut exact în Suceava. De asta am spus că unii mă contestau că nu pot să fiu primar al municipiului Suceava, că nu sunt în Suceava. Exact m-am născut în Suceava, atât de faptul că noi am fost doi frați gemeni, și suntem doi frați gemeni și il iubesc foarte mult fratele meu geamăn. Fiind o sarcina mai complicată, mama ne-a născut la Suceava, în municipiu Suceava.”

Oana Șlemco- jurnalistă Intermedia TV
“Și părinții dumneavoastră?”

Ion Lungu- primarul municipiului Suceava
“Deși era maternitate la Salcea, da.”

Oana Șlemco- jurnalistă Intermedia TV
“Părinții dumneavoastră erau oameni simple?:

Ion Lungu- primarul municipiului Suceava
“Oameni simple, tata industriaș, a lucrat multe ani la Coneacelor și Hortilea Suceava. Mama a fost membru CAP, unde noi munceam și robeam de dimineață până seara. Și când ne spui asta, ziceam, că ne trezeam dimineața, așa făceam la viata. Deci ajungeam seara la 4 acasă până la ora 10-11 seara, munceam la câmp, iar dimineața, era autobuzul la 6, care ne duceam la osraș, la ora 3 dimineața ne sculam și învățam la 3, la 6, învățam până la o respectivă. Așa am trăit, așa am crescut, așa am făcut și universitatea, facultatea, am făcut-o la ferea frecvență, cu familie, cu copii.”

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close