În urma cazului de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Capitală, unde două doctorițe au fost arestate preventiv, Colegiul Medicilor Suceava a emis trei recomandări importante pentru Spitalul Clinic Județean Suceava. Acestea sunt menite să protejeze pacienții aflați în stare gravă și să îmbunătățească transparența și încrederea în actul medical, susține șeful Colegiului, doctorul Sorin Hâncu.
Președintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Sorin Hâncu, a subliniat că mediatizarea excesivă a cazului de la Spitalul Sfântul Pantelimon a afectat imaginea întregului corp medical din România, provocând neîncrederea și suspiciuni din partea pacienților și a aparținătorilor. În acest context, Colegiul Medicilor Suceava a trimis o adresă către Spitalul Județean Suceava cu mai multe recomandări.
Dr. Sorin Hâncu- președintele Colegiului Medicilor Suceava
„Colegiul Medicilor Suceava face următoarele recomandări pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Ion cel Nou Suceava. Orice limitare sau întrerupere a tratamentului vasopresor, precum și a aparaturii de ventilație, să fie analizată și aprobată în scris de o comisie formată de minim doi medici, din care unul să fie medic primar și apoi aprobată de către pentru șeful de secție sub semnătură. Aceste acte medicale vor fi aplicate numai după aprobarea aparținătorului pacientului și elaborarea unui set de protocoale și proceduri la nivelul secției ATI, care să cuprindă măsuri terapeutice pentru pacienții în stare gravă sau în stare terminală.”
“Aceste măsuri sunt propuse pentru a crește siguranța actului medical și pentru a asigura o comunicare transparentă între medici, pacienți și familiile acestora”, a mai arătat șeful Colegiului Medicilor Suceava.