Șoferi, captivi în trafic din cauza lipsei de comunicare a autorităților

Zeci de șoferi au rămas blocați în trafic pe E85 pentru mai bine de o oră și jumătate din cauza unei simple tamponări, fără victime. În timp ce polițiștii aruncă vina acestui neajuns asupra drumarilor care n-au venit la fața locului în timp util ca să curețe șoseaua, așa cum prevede legislația, drumarii susțin că nu i-a chemat nimeni. Purtătorul de cuvânt al Direcției de Drumuri și Poduri Iași a subliniat că instituția nu face parte dintr-un protocol prin care să fie informată despre accidente. „Am aflat întâmplător și despre accidentul de la Bălcăuți”, a declarat aceasta.

Accidentul rutier s-a produs înainte de Bunești, pe raza localității Podeni, din județul Suceava. Un autoturism și un autotren s-au ciocnit fără să se înregistreze victime. Deși a fost doar o simplă tamponare, traficul pe E85 a fost blocat timp de o oră și jumătate. Poliția acuză drumarii de la Direcția de Drumuri și Poduri Iași că nu au intervenit mai repede pentru curățarea drumului.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al DRDP Iași, Nicolae Popovici, a explicat că administratorul drumului nu a fost solicitat în timp util pentru a interveni. Deși legea obligă DRDP Iași să curețe drumurile pe care le administrează, Nicolae Popovici a explicat că instituția nu este inclusă într-un protocol de informare privind accidentele. El a mai spus că angajații instituției au aflat întâmplător despre accidentul de la Bălcăuți și nu au fost informați oficial pentru a interveni la fața locului.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close