Campionatul Mondial de Juniori la Go are loc la Vatra Dornei

La Vatra Dornei, Campionatul Mondial de Juniori la Go adună tineri jucători talentați din 17 țări, care concurează în două categorii: U12 și U18. Evenimentul nu este doar o competiție, ci și o celebrare a unei tradiții vechi de aproape 4.000 de ani, în care jocul de Go a fost folosit ca un instrument educațional și strategic. În plus, participanții au ocazia de a-și testa abilitățile împotriva SenseRobot, o inteligență artificială de top.

La Vatra Dornei, Campionatul Mondial de Juniori la Go adună tineri din 17 țări, care concurează pentru titlul suprem la categoriile Under 12 și Under 18. Acest eveniment nu este doar despre competiție, ci și despre celebrarea unei tradiții de mii de ani. Jocul de Go, cu rădăcini adânci în cultura chineză, a fost folosit de-a lungul timpului ca un instrument de educație și dezvoltare strategică. Participanții au la această competiție și o ocazie unică, să joace împotriva SenseRobot, o inteligență artificială avansată care aduce o nouă dimensiune jocului. Această întâlnire dintre tradiție și inovație se dorește a fi o experiență de neuitat pentru toți cei implicați. Turneul trebuie să se desfășoare fără probleme. Aici avem un campionat de juniori, unde, așa cum veți vedea, sunt copii foarte mici, care probabil sunt mult mai buni decât mine. Este frumos să observăm, cel puțin în Europa, că vârsta la care tinerii învață Go scade tot mai mult.

Cătălin Țăranu- organizator
“Când am învățat eu Go, era mai mult un joc pentru studenți și l-am descoperit la 16 ani. În zilele noastre, copiii încep să învețe la cinci, șase sau șapte ani, ceea ce face o mare diferență. Au, astfel, o fereastră de oportunitate pentru a deveni foarte buni și pentru a obține rezultate remarcabile, de exemplu, la Campionatul European.”

Evenimentul de la Vatra Dornei subliniează importanța acestui joc ca un simbol al patrimoniului cultural, al gândirii strategice și al prieteniei internaționale.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close