Calendarul anului școlar 2024-2025: modificări și vacanțe

Ministerul Educației a publicat calendarul oficial al anului școlar 2024-2025. Spre deosebire de anul precedent, cursurile vor începe pe 9 septembrie și se vor desfășura pe parcursul a 36 de săptămâni, cu excepția elevilor din clasele terminale și a celor de clasa a VIII-a. Structura modulară a anului școlar este similară cu cel precedent, fiind împărțit în cinci module.

Anul școlar 2024-2025 aduce câteva diferențe față de anul precedent în ceea ce privește durata și data de înscriere. În timp ce majoritatea elevilor vor avea un an școlar de 36 de săptămâni, elevii de clasa 8 și a 12 au programe ușor ajustate. Anul școlar aduce o nouă structură prin trecerea la un sistem de învățământ bazat pe module.
Începând cu anul școlar 2022-2023, s-a decis ca toți elevii de la clasa 1 până la clasa 12 să aibă o perioadă de vacanță luna octombrie. Această măsură uniformizează calendarul vacanțelor pentru toți elevii. Fiecare modul reprezintă un bloc de învățare urmat de o scurtă vacanță.
Modulul 1. Spre deosebire de anul trecut, școala începe pe 9 septembrie și se încheie pe 25 octombrie, urmat de o vacanță de o săptămână.
Modulul 2. A avea loc în perioada 4 noiembrie-20 decembrie. În această perioadă, elevii vor aprofunda cunoștințele dobâdite în primul modul și se vor pregăti pentru vacanța de iarnă. Modulul 3. Are o durată flexibilă, care va fi stabilită de fiecare școală în parte, în funcție de nevoile elevilor și de recomandările inspectoratului școlar. Durata modului 4. Va fi stabilită la nivel local, în funcție de specificul fiecărei regiuni. De asemenea, perioada vacanței de schi va fi determinată de inspectoratele școlare județene. Oferind astfel mai mare adaptabilitate la condițiile climatice și la nevoile comunității locale. Modulul 5. Va începe luni 28 aprilie 2025 și se va termina vineri 20 iunie 2025.
Școlile vor beneficia de o mare flexibilitate în organizarea activităților extrașcolare prin programele Școala Altfel și Săptămâna Verde.
Aceste programe, care se pot desfășura în intervale de câte 5 zile lucrătoare, oferă elevilor posibilitatea de a participa la o varietate de activități practice, proiectate pentru a-i stimula atât intelectual cât și personal. Învățământul liceal și cel profesional vor integra aceste programe în procesul de învățare practică, iar în învățământul post-liceal se vor organiza activități specifice adaptate profilului fiecărei specializări.

Autor

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close