„Simfonii de toamnă”, un eveniment excepțional

Vremea capricioasă nu i-a ținut departe de centrul municipiului Suceava pe iubitorii muzicii clasice. Mii de persoane de toate vârstele au asistat la „Simfonii de toamnă”, un eveniment de excepție, în care muzica artiștilor consacrați și tehnologia de ultimă generație s-au îmbinat într-o armonie perfectă și au oferit publicului un spectacol dominat de inovație, eleganță și rafinament.

A plouat, însă chiar și așa, cele peste șapte mii de scaune așezate pe esplanada Casei de Cultură din Suceava pentru evenimentul Simfonii de Toamnă nu au rămas neocupate. Oamenii au venit în număr mare ca să-și alinte simțurile cu muzică clasică la un spectacol dominat de talent, frumusețe, rafinament, tradiție și inovație.

Ediția din acest an a fost prezentată de Cătălina Bălăceanu și Cătălina Anchidin. Într-un decor spectaculos și în fața unui public răbdător și entuziast, pe scenă au urcat artiști cunoscuți și îndrăgiți, precum Paula Selling, pianistul Marc Oselski, Corala Bucovina, coordonată de preot profesor Lucian Tablan Popescu, tenorul Dumitru Mîțu și artiștii orchestrei filarmonicii Mihail Jora din Bacău. Organizatorii acestui eveniment, membrii Clubului Rotary, au planificat spectacolul cu atenție chiar și la cele mai mici detalii, spectacolul a fost colorat cu jocuri cu foc și lasere. Sfârșitul evenimentului a fost marcat de un spectaculos foc de artificii și confeti.

Autor

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close