Promisiuni de mai bine fără să se schimbe nimic

Conducerea Prefecturii Suceava nu a găsit alte spații pentru organizarea celor trei rânduri de alegeri care vor mai avea loc anul aceasta. Deși spațiile vor rămâne cele folosite la alegerile locale, prefectul Alexandru Moldovan a dat asigurări că nu vor mai exista cozi imense la predarea buletinelor de vot către Biroul Electoral Județean, nici la alegerile parlamentare, nici la cele prezidențiale.

Anul acesta în România vor mai avea loc încă două rânduri de alegeri. Cele parlamentare au fost programate pentru data de 1 decembrie. Campania electorală aferentă scrutinului va începe în data de 1 noiembrie și se va încheia pe 30 noiembrie la ora 7. Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 24 noiembrie. Campania electorală pentru prezidențiale se va desfășura în perioada 25 octombrie-23 noiembrie. Al doilea tur al alegerilor prezidențiale a fost programat pe 8 decembrie. La fel ca la alegerile locale și europarlamentare, pentru alegerile parlamentare și prezidențiale, în județul Suceava vor fi organizate 561 de secții de vot.

Alexandru Moldovan- prefectul județului Suceava
„În ceea ce privește spațiile în care își vor desfășura activitatea acele două BJ-uri, noi am întreprins demersuri din timp pentru identificarea unor spații la nivelul municipiului reședință de județ, dar și în zona metropolitană. Vorbim de localitățile Salcea, Ipotești, Moara, Șcheia. Din păcate, în urma unor răspunsuri negative și luând în considerare că spațiul pentru aceste activitate să asigure pe lângă fluiditatea și funcționalitatea acestora, dar și anumite condiții care ne-au fost transmise de către AEP, am considerat împreună cu colegii mei că activitatea se poate desfășura în spațiu pus la dispoziție de către administrația publică județeană prin intermediul Muzeului de Istorie. În ceea ce privește spațiul pentru depozitarea și distribuirea materialelor necesare desfășurării în condiții optime a celor două tururi, trei tururi de alegeri, mă refer la primirea buletinelor de vot și distribuirea către reprezentanții secțiilor de votare, vom apela la spațiul de la Parcuri Industriale Bucovina, acolo vom încheia un contrat pe perioadă de două luni de zile.”

Deși biroul electoral județean va fi organizat tot în laterala clădirii Muzeului de Istorie din Suceava, prefectul a dat asigurări că nu vor mai exista cozi imense la predarea buletinelor de vot, așa cum s-a întâmplat la alegerile locale și europarlamentare.

Alexandru Moldovan- prefectul județului Suceava
„Atunci vom lua anumite măsuri suplimentare în ceea ce privește și organizarea și dotarea acestui spațiu cu corpuri de încălzit, inclusiv în ceea ce, că nu știm, vorbim de data de 24 noiembrie, vorbim de data de 1 decembrie, 8 decembrie. E posibil să plouă, e posibil să fie frigă, e posibil să ningă. Deci vom căuta ca toate aceste provocare tehnice, logistice, să le avem organizate. Din discuțiile. Și în afară vom organiza spații pentru. O să punem corturi, sunt două locații la Hotel Bucovina și mai este un restaurant aici în care poate fi deschis și oamenii să vină să servească un ceai, să se încălzească.”

Reprezentanții secțiilor de vot vor petrece mai puțin timp la coadă în momentul predării sacilor către biroul electoral județean, pentru că numărul buletinelor de vot va fi mai mic. La alegerile parlamentare, fiecare persoană va primi câte două buletine de vot, față de cinci câte au fost distribuite la alegerile locale.

Autor

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close