Polițiștii de la Biroul Rutier Suceava au deschis un dosar penal în cazul mașinii care a rămas suspendată într-o groapă din centrul Sucevei. Oamenii legii fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de ”efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public”. Dosarul a fost deschis în contextul în care groapa a apărut în urmă cu două luni și autoritățile nu au readus terenul la starea inițială, după ce au umplut-o cu prundiș.
Accidentul care s a produs în dimineața zilei de luni în zona Teatrului ”Matei Vișniec” din Suceava are urmări penale. Polițiștii de la biroul rutier au deschis un dosar de cercetare penală in rem pentru comiterea infracțiunii de efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public, faptă prevăzută de articolul 341 din codul penal. Dosarul a fost deschis pentru că nici lucrătorii Primăriei Suceava și nici angajații ACET ului nu ar fi cerut autorizație de la poliție în urmă cu două luni pentru a interveni la fața locului și a umple groapa cu prundiș.
Cms.Șef. Ionuț Epureanu- purtător de cuvânt IPJ Suceava
“În cursul zilei de ieri, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Suceava s-au autosesizat cu privire la faptul că pe strada ”Nicolae Bălcescu” ,din municipiul Suceava, având în interiorul acestora doi minori cu vârste cuprinse între 4 luni și unui obstacol, respectiv o groapă, formată sub autoturismul reclamantului chiar în timpul deplasării. În urma verificării coordonatelor cu privire la apariția respectivului obstacol, dar și cu privire la documentație existentă în cauză, polițiștii au constatat mai multe deficiențe, întocmind în cauză un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public, urmând ca după administrarea materialului probatoriu să se dispună procedurile prin unitate de parchet competentă.”
Vă amintim că în cursul zilei de luni o mașină a rămas suspendată în groapa din centrul Sucevei. Este vorba despre o gaură care și-a făcut loc în asfalt la începutul lunii iulie. Atunci angajații de la ACET au venit la fața locului și au umplut craterul cu prundiș compactat, însă nu au adus terenul la starea inițială. Reprezentanții ACET susțin că operațiunea de asfaltare nu era de competența lor, ci a primăriei Suceava. Pentru că nu s-a asfaltat, ploile din ultimele zile și roțile mașinilor care au trecut prin zonă au erodat stratul de suport și au descoperit groapa adâncă de 40 de centimetri. Aceasta nu este o situație izolată. În Suceava există multe zone unde firmele de utilități au remediat avarii, dar nu au mai adus terenul la starea inițială, ceea ce crește riscul apariției unor accidente similare celui de luni.