Amenzi uriașe pentru doi cetățeni recalcitranți

Doi ucraineni care și-au revărsat frustrările asupra unor polițiști aflați în misiune au fost încătușați, pe o stradă din Rădăuți, și ulterior amendați cu o sumă uriașă. Momentul intervenției polițiștilor a fost filmat de martori, iar imaginile au fost publicate pe o rețea de socializare. Atenție, urmează imagini cu impact emoțional!

În clipul postat pe o rețea de socializare se observă cum polițiștii imobilizează un cetățean. Imaginile au fost surprinse pe o stradă din Rădăuți, unde oamenii legii se aflau într-o misiune de creștere a gradului de siguranță rutieră. Echipajul de poliție a oprit un autoturism în trafic, moment în care s-ar fi apropiat de mașină doi cetățeni ucrainieni, aflați sub influența alcoolului.

Cei doi nu aveau nicio legătură cu șoferul mașinii oprite. Aveau însă propriile frustrări cu privire la faptul că, unuia dintre ei, i-a fost suspendat permisul de curând de către polițiști din Rădăuți pentru abateri la regimul rutier, pentru că au devenit recalcitranți și agresivi atunci când polițiștii le-au cerut să se legitimeze. Oamenii legii i-au încătușat și dus la secție pentru audieri. Ulterior, cei doi ucrainieni au fost sancționați contravențional în baza legii 61 pe 1991 cu amenți în valoare totală de 19.000 de lei.

Autor

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close