La un an de la inaugurare, a început să plouă în grădinița Colegiului Național „Mihai Eminescu”. Apa care a s-a infiltrat prin tavan a afectat parțial instalația electrică. Conducerea unității de învățământ a refuzat să comenteze situația. Deocamdată, activitatea grădiniței nu a fost perturbată.
A fost bucurie mare în rândurile profesorilor, copiilor și părinților în ziua inaugurării grădiniței de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Suceava, mai ales că proiectul de modernizare, demarat cu peste un deceniu în urmă, a fost abandonat o lungă perioadă de timp.
La un an de la inaugurare, prin tavanul clădirii s-au produs infiltrații de apă. După cea mai recentă ploaie, angajații grădiniței au fost nevoiți să folosească găleți pentru a aduna apa care se scurgea prin tavan, mai ales în zona geamurilor de la mansardă, acolo unde se află grupurile sanitare, vestiarele și sala de mese. Din cauza infiltrațiilor, instalația electrică a fost parțial afectată. Între timp, apa s-a uscat, dar petele pe care le-a lăsat pe pereți au rămas. Directoarea colegiului, Silvia Nuțu, a refuzat să comenteze situația. Deocamdată, activitatea grădiniței nu a fost perturbată. comenteze situația. Deocamdată, activitatea grădiniței nu a fost perturbată.
Authors
-
Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.
-
Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.