Spitalul Suceava, 62 de medici în plus față de 2020

Numărul total al medicilor care își desfășoară activitatea în Spitalul Clinic Județean Suceava a crescut cu aproape 24% în perioada 2020 – 2024. Creșterea este semnificativă în condițiile în care, în ultimii patru ani, cea mai mare unitate medicală din județ a traversat atât pandemia, cât și un scandal de corupție major, care s-a încheiat cu condamnarea la trei ani de închisoare a unui fost șef de secție.

Spitalul Clinic Județean Suceava continuă să fie atractiv pentru medici chiar dacă a traversat cu greu pandemia de COVID-19 și chiar dacă a fost zdruncinat de un scandal de corupție care s-a încheiata medicală a crescut de la 260, cât erau în 2020, la 322 în 2024. În procente, creșterea este de 23,8%. În perioada menționată, numărul medicilor angajați cu contractare gărzi de la 39 la 73, iar numărul medicilor angajați cu contracte de prestări servicii de la 14 la 22.

Demnă de menționat este și faptul că în ultimii trei ani guvernul a blocat în mai multe rânduri angajările în sănătate, iar procedurile de deblocare a posturilor pentru medici au fost greoaie și au necesitat timp. Chiar dacă în prezent dispune de cel mai mare număr de medici din istoria sa, Spitalul Clinic Suceava se confrunte în continuare cu problema lipsei de personal pe anumite secții. Cea mai afectată este oncologia, care funcționează cu doar doi medici în contextul în care un medic a fost arestat pentru că a luat mită de la pacienți, iar alți doi medici sunt în concediu de creșterea copilului.

Autor

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close