Noul pavilion de oncologie al Spitalului Clinic Județean Suceava a fost inaugurat în prezența cadrelor medicale și a autorităților județene. La eveniment a participat și fostul manager al spitalului, Vasile Rîmbu, inițiatorul proiectului. În acest context, medicul Doina Elena Ganea a prezentat soluțiile pentru rezolvarea crizei oncologilor care afectează secția. Echipa medicală, pacienții și aparținătorii vor putea folosi noul pavilion, cel mai probabil, din primăvara anului viitor, după obținerea autorizațiilor necesare pentru funcționarea clădirii.
Noul pavilion al secției de oncologie de la Spitalul Clinic Județean Suceava are patru etaje și este legat de vechiul pavilion printr-un pasaj similar celui de la Universitatea Ștefan cel Mare. Clădirea a fost inaugurată în dimineața zilei de vineri 27 septembrie în prezența cadrelor medicale și autorităților județene.
Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, la finalul căreia preoții au pus pe un perete de la parterul pavilionului o icoană a Sfântului Ierarh Nectarie, considerat tămăduitorul bolnavilor cu afecțiuni oncologice. La eveniment a participat și fostul manager Vasile Rîmbu, în calitate de inițiator al proiectului de construire a pavilionului de oncologie.
Acesta este primul eveniment public organizat de spital la care a participat Vasile Râmbu după pandemia de COVID-19. Medicul Doina Elena Ganea a prezentat soluțiile pentru rezolvarea crizei oncologilor, care afectează spitalul. În prezent, în secția de oncologie, au mai rămas doar doi medici. După rostirea discursurilor, cei prezenți au vizitat secția. Clădirea a fost dotată parțial cu paturi și aparatură medicală. Pavilionul are săli de tratamente, un ambulatoriu, saloane pentru bolnavii cu afecțiuni oncologice, camere de cazare pentru aparținătorii acestora, grupuri sanitare, cabinete medicale, săli de așteptare, lifturi, sisteme moderne de aerisire și de alarmare în caz de incendiu. La ultimul nivel are și o terasă. Pavilionul va fi dat în folosință cel mai probabil din primăvara anului viitor, după obținerea tuturor autorizațiilor pentru funcționare.