Procurorii DNA au făcut 22 de percheziții în județul Suceava, într-un dosar de corupție legat de domeniul forestier. Ancheta vizează angajați ai Gărzii Forestiere Suceava cu atribuții pe linia de control. Anchetatorii au ridicat documente și echipamente informatice de la domiciliile funcționarilor, precum și din birourile acestora.
5 inspectori ai Gărzii Forestiere Suceava cu atribuții de control s-au trezit cu jandarmii și procurorii DNA la ușă chiar la prima ora dimineții. Cei 5 funcționari sunt vizați de o anchetă privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție. În total, 22 de percheziții au fost făcute în acest dosar. Anchetatorii au ridicat documente și echipamente informatice de la domiciliile suspecților, precum și din birourile acestora aflate în sediul Gărzii Forestiere. Șeful Gărzii Forestiere Suceava a sosit în instituție la câteva minute după procurorii DNA. Mihai Gășpărel nu este vizat de această anchetă. În cauza, procurorii beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție și Grupării de Jandarmi Bacău.
Authors
-
Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.
-
Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.