Comuna Moara a sărbătorit cu fast inaugurarea noului Centru Cultural, realizat printr-o investiție de 1,5 milioane de euro susținută de Compania Națională de Investiții (CNI). Evenimentul de Sf. Mihail și Gavriil a reunit numeroși localnici, oficialități și invitați, culminând cu o slujbă de sfințire și cu un bal al gospodarilor.
Slujba de Sfințire a centrului a fost oficiată de PS Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care a transmis un mesaj cald comunității.
PS Damaschin Dorneanu- episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților
“Dacă ați fost atenți când am intrat în această clădire, ne-a întâmpinat un mesaj. Dincolo de ”Bine ați venit”, ni s-a spus, să așteptăm ”Uniți prin cultură vom face moara mai bună”. Excelent mesaj de întâmpinare, domnul primar, înseamnă că aveți consilieri buni. Asta arată că ce ai pus la moară în sac, așa făină vei avea. Ce ai măcinat la moară în viața ta, până la un anumit moment, cam așa vei fi tu după aceea. Te-ai preocupat în timpul vieții tale de elev, de licean, de student, să aduni ceva bun înăuntru tău, ai măcinat la moara aceasta lucruri frumoase, după aceea vei fi un om care te vei prezenta frumos în viață.”
Primarul Eduard Dziminschi a mulțumit tuturor celor implicați în realizarea centrului și a remarcat sprijinul colegilor din primărie, al consilierilor locali, al fostelor administrații și al comunității. Mulțumiri speciale i-au fost aduse și Manuelei Pătrășcoiu, șefa CNI.
Noul centru cultural a fost realizat printr-o investiție de 1,5 milioane de euro, susținută de Compania Națională de Investiții, CNI.
Eduard Dziminschi- primarul comunei Moara
“Vă spun tuturor că… de ce am ales și ziua aceasta de 8 noiembrie? Din moș strămoș la Moara era hramul de Mihail și Gavril. Și așa a lucrat Dumnezeu ca să închidem lucrarea aceasta tot acum de Mihail și Gavril și să o sfințim acum și să ne bucurăm și să dansăm și să facem o petrecere frumoasă în cinstea comunității. Mulțumesc din suflet încă o dată!”
Programul a continuat cu prestațiile artistici ale Corului bărbătesc din Moara și Grupului Folcloric ”Dor”, care au încântat audiența și au deschis calea mult așteptatului Bal al Gospodarilor. La eveniment au participat sute de localnici îmbrăcați în costume populare, care au marcat prin dans și voie bună revenirea unei tradiții îndrăgite. Atmosfera a fost întreținută de membrii Ansamblului ”Arcanul” al
al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și de formația Clasic Band. Noul Centru Cultural din Moara, pe lângă funcția sa de a găzdui evenimente culturale, oferă un spațiu modern de socializare și întâlnire, devenind un simbol al unității și al respectului. Centrul cuprinde și un muzeu cu obiecte donate de localnici.