Măsuri preventive în cazul fabricii de buletine de la Botoșani

În dosarul privind obținerea ilegală de acte de identitate românești pentru cetățeni din Republica Moldova, Ucraina și Federația Rusă, 17 persoane au fost vizate de măsuri preventive: 12 au fost reținute, iar 5 sunt plasate sub control judiciar. Acestea sunt acuzate de infracțiuni precum luare de mită, fals informatic și complicitate la aceste fapte. Funcționarii implicați ar fi eliberat acte de identitate pe baza unor informații false, în schimbul unor sume de bani. Tribunalul București urmează să decidă arestarea preventivă a celor reținuți. În acest dosar, cu o zi înainte, au fost făcute 90 de percheziții în județele Suceava și Botoșani.

Ancheta vizează funcționari publici dintr-o comună și un oraș din județul Botoșani, care ar fi acceptat bani pentru a introduce în Registrul Național de Evidența Populației informații false. Aceștia sunt acuzați că atribuiau cetățenilor străini domicilii inexistente sau adrese ale unor imobile părăsite ori neracordate la utilități.
În unele cazuri, actele ar fi fost eliberate fără acordul proprietarilor ori al solicitaților în bază a unor fotocopii sau prin urgentarea ilegală a procedurilor or al solicitaților în bază unor fotocopii sau prin urgentarea ilegală a procedurilor. În urma perchezițiilor desfășurate au fost găsite documente de stare civilă, fotocopii și formulare tipizate, utilizate în procesul de acordare a cetățeniei. Descoperirile arată că multe dintre imobilele utilizate în aceste proceduri nu au fost niciodată locuite de persoanele vizate, lucru care ar demonstra caracterul fictiv al domiciliilor. Procurorii au solicitat arestarea preventivă, ar demonstra caracterul fictiv al domiciliilor. Procurorii au solicitat arestarea preventivă a acelor 12 inculpații reținuți, iar cercetările continuă.

În plus, alte 5 persoane sunt plasate sub control judiciar. Reamintim faptul că parchetul de pe lângă în alta curte de casație și justiție a făcut miercuri 90 de percheziții în județele Suceava și Botoșani într-un dosar care vizează destructurarea unei mega rețele specializate în eliberarea de cărți de identitate false pentru cetățeni străini.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close