Moaștele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu la hramul Bisericii Sfânta Ecaterina

Slujbă arhierească la biserica “Sfânta Ecaterina” din Sfântu Ilie, Suceava, în prezența raclei cu moaștele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu. Evenimentul a marcat cei zece ani de la sfințirea bisericii construită în stil maramureșean. Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a oficiat Sfânta Liturghie, iar în cuvântul său a menționat importanța împlinirii poruncilor lui Dumnezeu și a săvârșirii binelui.

O sărbătoare duhovnicească deosebită a avut loc la Biserica Sfânta Ecaterina din Sfântu Ilie Suceava. Cu ocazia Hradmului Bisericii, credincioșii s-au bucurat atât de prezența preasfințitului Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, precum și de prezența raclei cu moaștele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu. Această ocazie specială a permis credincioșilor să se apropie de Dumnezeu și să-și aducă aminte de un mare conducător român care și-a dat viața pentru credință.

În timpul slujbei religioase oficiată de un sobor de preoți condus de preasfințitul părinte Damascindor Neanul, credincioșii au ascultat cuvântul de învățătură al episcopului, care a vorbit despre importanța de a face bine și de a urma exemplul lui Hristos.

Ocrotitoare a bisericii din Sfântul Ilie, Sfânta Ecaterina, este cinstită ca simbol al înțelepciunii, curajului și purității. Martirizată la doar 18 ani, este considerată protectoarea tinerilor, a intelectualilor și a celor care caută iluminarea divină.

Constantin Brâncoveanu, domn al țării românești, a fost cunoscut pentru cultura sa, pentru ctitoriile sale și pentru martiriul suferit împreună cu familia sa. Moaștele sale aduse la Suceava au reprezentat punctul central al acestei sărbători, care a amintit de valorile pe care le-a promovat acest mare voievod.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close