Incidente electorale în ziua votului

Numeroase nereguli electorale au fost constatate pe raza județului Suceava, la alegerile parlamentare. Unele dintre acestea fac deja obiectul unor dosare penale, altele au fost sancționate prin amendă sau au fost corectate pe loc, fără a fi sancționate în vreun fel. Au fost și situații însă care au stârnit atât haz, cât și îngrijorare. Deputatul USR Emanuel Ungureanu susține că i-a surprins pe primarul și viceprimarul comunei Capu Câmpului în timp ce făceau campanie electorală în secția de votare numărul 255. Parlamentarul a reușit să îl filmeze pe viceprimar, dar nu și pe primăriță, care s-ar fi ascuns în baie.

Neregulile înregistrate pe raza județului Suceava în ziua alegerilor parlamentare au fost dintre cele mai diverse. Deputatul liberal Ioan Bălan a fost victima unui incident minor, corectat pe loc în secția de vot. Deputatul Ioan Bălan a constatat în cabina de vot că ambele buletine primite de la membra Comisiei de Votare erau pentru Camera Deputaților, votare erau pentru Camera Deputaților, motiv pentru care a cerut ca unul dintre acestea să fie anulat. O situație mai gravă s-a înregistrat în comuna Capul Câmpului. Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, susține că i-a surprins pe primarul Marcela Bârsan și pe viceprimarul Gheorghe Tătaru, ambii de la PNL, în timp ce făceau campanie electorală în secția de votare numărul 255. Parlamentarul a reușit să-l filmeze pe viceprimar, însă primărița s-ar fi ascuns în baie.

Emanule Ungureanu- deputat USR
“Uitați-l pe domnul viceprimar, cum vine în secție, ca banditul. Ia uite, ia uite banditul, cum este din secție. Fă-l din secție, eram alături din secție. Uitați-vă, aici este secția, da? Deci, cum a venit din secție, unde este domnul primar?”

Purtătorul de cuvânt al inspectoratului de poliție, Ionutie Pureanu, a declarat că în ziua alegerilor parlamentare pe raza județului Suceava au fost înregistrate 10 incidente electorale, dintre care două s-au soldat cu dosare penale. Polițiștii au fost sesizați inclusiv că s-au consumat băuturi alcoolice mult prea aproape de secțiile de vot.

Cms.șef de poliție Ionuț Epureanu- purtător de cuvânt IPJ Suceava
“Angajații Ministerului Afacerilor Interne au fost sesizați cu privire la 10 posibile încărcări ale legislației electorale, fiind întorcuite două dosare de cercetare penală, ambele pentru săvăcire eclaționite fals să născuți o soluționătă privată. De asemenea, au fost aplicate și cinci sancțiuni contravenționale pentru încălcările ale legislației electorale, alte trei sezizări neconformanți în urma verificărilor efectuate. În această seară, în jurul orei 19 nerespectare a dispozițiilor legale. Polițiștii s-au depăsat cooperativitatea în zona indicată,
identificând în barul respectiv șapte persoane care consumau alcool. Din verificări s-a constatat faptul că administratorul barului nu a respectat interdicția de a comercializa băuturile alcoolice în ziua votării pe o rază de 500 de euro în fiecare față de secția de votare, fapt pentru care a fost sancționat cu o sumă de 1.500 de lei.”

Potrivit polițiștilor, niciunul dintre incidentele înregistrate nu a pus în pericol siguranța procesului electoral.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close