În Suceava, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, 3 decembrie, a fost sărbătorită, marți, prin două evenimente care au promovat integrarea socială și valorizarea persoanelor cu dizabilități. Campania Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului – „Deschide ochii, deschide inima!” – a adus în prim-plan un spectacol emoționant și o expoziție cu produse handmade, în vreme ce Asociația Sindrom Down Suceava a organizat o întâlnire de conștientizare, alături de parteneri locali și naționali.
În cadrul ediției a 18-a campaniei organizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Suceava, publicul a fost impresionați de spectacolele artistice, care au inclus o piesă de teatru de păpuși, momente muzicale susținute de corul Speranța și un recital special oferit de elevul Daniel Onofrei de la Liceul din Bivolărie.
Nadia Crețuleac- director executiv DGASPC Suceava
“Încă din anul 2008 am avut bucuria să fiu alături de voi, aici, pe scena, de la Iulius Mall Suceava. Am fost ca și șef de centru și la acel moment veneam cu o parte dintre copiii cu dizabilități de la Centrul de Plasament la Laurenția Uliș Mall-ului iar o parte dintre acei copii sunt astăzi tot alături de noi, ca și adulți. Vă dați seama atunci că sunt încărcată de foarte multe emoții.”
Jandarmii suceveni s-au alăturat acestui demers, oferindu-le artiștilor cadouri simbolice.
Plt.maj. Magdalena Hatnean- Inspectoratul de Jandarmi Suceava
“Și jandarmeria Suceava s-a alăturat în acest an evenimentului Deschide ochii, deschide inima. Asta pentru că susținem egalitate cu respectul și se termină cu acceptarea. Noi dorim să le urăm la mulți ani tuturor eroilor mici și mari și vrem să-i felicităm pentru tot curajul și răbdarea de care dau o dovadă în fiecare moment.”
Expoziția de produse handmade a fost o ocazie excelentă pentru public de a descoperi talentele persoanelor cu dizabilități și de a achiziționa cadouri de sărbători. Tot marți, Asociația Sindrom Down Suceava a organizat un eveniment dedicat conștientizării și sprijinului pentru persoanele cu dizabilități, în parteneriat cu organizații locale și internaționale. Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Fundația FARA, Asociația Help Autism și Asociația Teona Ariana.
Cele două evenimente au demonstrat solidaritatea comunității sucevene și au transmis un mesaj puternic despre incluziune și respect.
Organizatorii speră ca astfel de inițiative să inspire noi proiecte dedicate persoanelor cu dizabilități.
Un comentariu