Administrația locală din Suceava face o nouă încercare de a stabili cauzele pentru care asfaltul de pe bulevardul principal devine extrem de alunecos în condiții de umiditate și temperaturi pozitive. O firmă din Mureș a prelevat carote de asfalt din mai multe zone ale orașului, pe care le va analiza. Anterior, alte teste au confirmat o aderență scăzută a carosabilului. În tot acest timp, administrația a încercat să reducă riscul de accidente prin frezarea unor porțiuni de drum și montarea de aparate de monitorizare a vitezei.
Carote de asfalt au fost extrase de pe mai multe străzi din municipiul Suceava, inclusiv în zona unde șoseaua a fost frezată pentru a preveni alunecarea mașinilor.
Au fost luate șase mostre de pe bulevardul principal al Sucevei, în mai multe puncte, precum zona metro, primărie, bancă, grup școlar, Ambro și Lidl Burdujeni. O firmă cu sediul în Cristești, județul Mureș, a venit la Suceava, a prelevat probele și va efectua analizele contra sumei de 5.910 lei. Este o nouă încercare a administrației locale de a stabili care sunt motivele pentru care asfaltul din oraș devine extrem de alunecos în condiții de temperaturi pozitive și umiditate ridicată. Anterior, un laborator de la Piatra Neamț a fost contractat de vechea administrație să efectueze analize prin care să se vadă dacă rugozitatea și aderența asfaltului sunt slabe. S-a dovedit că rugozitatea era în parametrii, iar aderența era slabă, însă nu au fost luate măsuri de remediere.
Întrucât factura pentru serviciile respective a fost achitată mult după termenul contractual de nouă administrație, firma nemțeană a refuzat să mai aibă alte legături contractuale cu municipiul Suceava și firma care a asfaltat bulevardul principal și-a făcut propriile teste. Administrația locală a făcut și alte demersuri pentru a preîntâmpina producerea de accidente rutiere în locurile unde șoseaua este alunecoasă și a frezat porțiuni de pe bulevardul principal. Chiar și așa, tot s-au mai produs accidente. Inclusiv probe de sare folosită la dezăpezire și ridicată de pe șosele au fost analizate, iar rezultatele nu au arătat că aici ar fi probleme. Sarea folosită împotriva poleiului îndeplinește standardele din caietul de sarcini al licitației. Cu acest prilej, viceprimarul Sucevei Dan Ioan Cușnir a declarat că se mai analizează și problema noroiului care ajunge pe carosabil și care ar putea să-i scade aderența.
O altă măsură de preîntâmpinare a accidentelor pe calea Unirii a fost montarea de aparate de monitorizare a vitezei în trafic.