Botoșani: șoferii care circulă cu viteză excesivă, depistați cu sistemul e-sigur

Atenție, șoferi: sistemul de monitorizare a vitezei e-sigur a fost implementat și la Botoșani! Radarul montat pe trepied, amplasat strategic în zonele cu risc rutier ridicat, detectează automat vehiculele care depășesc limita de viteză. Un avantaj major este că nu necesită oprirea șoferilor în trafic. După verificarea datelor, conducătorii auto care încalcă legea vor primi procesul-verbal direct la domiciliu.

Polițiștii din Botoșani încearcă să sporească siguranța rutieră printr-o strategie care vizează atât sancționarea șoferilor care încalcă legea, cât și educarea pietonilor. Viteza excesivă rămâne una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere. Pentru a combate fenomenul și a proteja participanții la trafic, polițiștii botoșăneni folosesc sistemul e-sigur.

Este vorba despre un radar montat pe trepied, amplasat strategic în zonele cu risc rutier ridicat, care detectează automat vehiculele care depășesc limita de viteză. Un avantaj major este că nu necesită oprirea șoferilor în trafic. După verificarea datelor, conducătorii auto care încalcă legea vor primi procesul verbal direct la domiciliu. Pe de altă parte, în zona școlii gimnaziale Mihail Kogălniceanu din Dorohoi, a fost activată patrula școlară. Echipați cu veste reflectorizante și indicatoare de semnalizare, sub îndrumarea unui cadru didactic și sub supravegherea polițiștilor, cei șase eleve ai patrulei școlare au dirijat circulația și au îndrumat pietonii să traverseze în siguranță. Patrula va desfășura activitatea zilnic în perioada 3-7 martie cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Botoșani și Biroului Rutier Dorohoi, astfel încât micii pietoni să se responsabilizeze cu privire la importanța respectării regulilor de circulație, iar conducătorii auto să conștientizeze prezența școlarilor în proximitatea instituțiilor de învățământ.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close