Scandal la faza județeană a Olimpiadei de Istorie din Suceava, după ce doi elevi din clasele a VIII-a și a XII-a nu au fost incluși pe lista celor calificați la etapa națională, deși obținuseră punctajele necesare. Situația a stârnit reacții din partea părinților și profesorilor, care reclamă nereguli repetate în cadrul concursurilor de istorie. Inspectorul școlar de specialitate, Daniel Hrenciuc, a recunoscut că elevul de clasa a XII-a a fost omis dintr-o eroare, care ar fi fost corectată. În cazul elevului de clasa a VIII-a, inspectorul susține că nu poate confirma autenticitatea lucrării, deoarece mama copilului ar fi sustras-o din Centrul de Evaluare înainte de contestații. Femeia afirmă că a luat lucrarea ca să o fotografieze pentru a se asigura că va fi corectată corect și că a returnat-o după 15 minute, timp în care copilul său a rămas în centru. Scandalul s-a lăsat cu plângeri la DNA și la Ministerul Educației.
Authors
-
Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.
View all posts -
Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.
View all posts