Un număr mai mare decât media unei zile de muncă la Urgențele spitalului Suceava – 350 de cazuri – a fost reprezentat, în luna martie, de pacienți cu cod alb, adică non-urgențe. Dr. Monica Terteliu Băițan, purtător de cuvânt al spitalului, a explicat codurile de culoare, în funcție de gravitatea afecțiunilor și timpul de așteptare: de la cod roșu, urgențe majore precum infarctul, până la cod alb, simptome ușoare tratabile la medicul de familie sau în ambulatoriu. Cele mai frecvente prezentări au fost încadrate la cod verde, peste 6700. Deși timpii de așteptare sunt reglementați, aceștia cresc frecvent din cauză că apar noi urgențe încadrate în coduri mai grave, iar personalul, atât medici, cât și asistenți, este insuficient.
Authors
-
Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.
View all posts -
Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.
View all posts