Cazuri speciale

Pentru infracţiuni ca tentativă de omor calificat, aderare şi sprijinirea unui grup infracţional, trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal şi complicitate la viol se poate amâna executarea pedepsei cu închisoarea. În total, în perioada 1 ianuarie 2007 – 5 februarie 2009 în judeţul Suceava au fost admise 1037 de cereri de întrerupere a executării pedepsei şi 40 de cereri de amânare.


La nivelul instanţelor din judeţul Suceava în perioada 1 ianuarie 2007 – 5 februarie 2009 au fost înregistrate 1037 de cereri de întrerupere a executării pedepsei şi 40 de cereri de amânare a executării pedepsei. Dintre acestea au fost admise 6 cereri de întrerupere şi 12 cereri de amânare, dintre care pentru una s-a dispus din oficiu revocarea. Din totalul cererilor admise pentru întreruperea executării pedepsei, 5 au fost formulate de condamnate în stare de graviditate sau pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de un an şi una pentru motive medicale. Cuantumul pedepselor aplicate condamnaţilor pentru care au fost admise cererile este între 6 luni şi 3 ani de închisoare. La sfârşitul perioadei pentru care s-a admis întreruperea executării pedepsei, condamnaţii au fost reîncarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani, fără a se constata încălcări ale termenelor stabilite de instanţă.

În aceeaşi perioadă au fost şi cdereri de amânare a executării pedepsei cu închisoarea. Dintre inculpaţii cărora li s-au admis cererile au fost şi condamnaţi pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat, aderare şi sprijinirea unui grup infracţional, trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal şi complicitate la viol.

Autor

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close