Peste jumătate din apelurile la 112 în Suceava nu au fost urgențe

Numărul unic pentru urgențe, 112, a devenit un pilon esențial în serviciile de intervenție din România, însă recentele statistici în județul Suceava arată o problemă de conștientizare. Potrivit Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), din cele peste 245.000 de apeluri la 112 înregistrate în 2023, mai mult de jumătate nu au fost urgențe reale.

Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență a fost implementat acum 20 de ani, revoluționând gestionarea situațiilor de pericol și coordonarea intervențiilor de urgență.
Cu toate acestea, în Suceava, un procent semnificativ de apeluri la 112 nu reprezintă situației de urgență, conform datelor STS. La nivel național, anul trecut a adus peste 10 milioane de apeluri la 112, iar peste jumătate au fost cazuri reale de urgență. Majoritatea acestor situații au fost gestionate de către serviciul de ambulanță. Cu toate acestea, abuzul asupra serviciului de urgență rămâne o problemă,
evidențiată de faptul că 51,74% dintre apelurile din Suceava nu au fost urgențe. Serviciul de Telecomunicații Speciale, STS, subliniază importanța conștientizării publicului cu privire la utilizarea corectă a serviciului 112 și încurajează o colaborare eficientă între diferitele agenții de intervenție pentru a asigura răspunsuri. Rapide și adecvate în situații de urgență.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close