Fermieri botoșăneni amendați după ce au oprit un TIR cu cereale din Ucraina

Fermierii botoșăneni și-au luat soarta în mâini în încercarea de a face lumină în cazul cerealelor de proveniență ucraineană care s-ar pierde pe teritoriul României. Mai mulți tineri au urmărit în trafic un TIR cu cereale pe care au reușit să îl oprească și au filmat modalitatea în care era aplicat sigiliul. Tot ei s-au ales cu amendă, după ce au sesizat problema la 112. Imaginile au fost publicate de Andreea Stroe, jurnalist Digi24 la emisiunea Angrojurnal.

Conform Digi24, aceste imagini au fost filmate și publicate de tineri fermieri botoșăneni care au oprit în trafic un tir încărcat cu cereale ucrainene care ar fi intrat în țară prin Vama Siret.

Mai mult, persoanele care au făcut descoperirea au sunat la 112 să reclame incidentul și tot ei au fost amendați pentru manifestație fără autorizație. Au sunat și la 112 și, din păcate, tot ei și-au luat amendă. În emisiunea difuzată la Digi24, invitații au prezentat și câteva modalități prin care fermierii pot eluda legislația, privind Sigilarea încărcăturii.

Încă din mandatul ministrului agriculturii Petre Daia, statul român a decis implementarea de măsuri de securizare suplimentare, sigilare și monitorizare pentru mijloacele de transport care tranzitează teritoriul României către state terțe. pentru protejarea fermierilor români care se confruntă cu dificultăți din cauza fluxului de cereale ucrainene.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close