Incendiu mistuitor la o pensiune închisă de ISU din decembrie 2023

O pensiune din Mălini, județul Suceava, închisă de către ISU la sfârșitul anului 2023 din motive de securitate la incendiu, a fost mistuită de flăcări. Incendiul puternic a izbucnit sâmbătă la prânz și a provocat pagube semnificative la ambele clădiri de cazare. Cauza probabilă: efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Potrivit martorilor, flăcările ardeau violent și exista risc mare de propagarea incendiului la clădirile apropiate, de care și centrul de informare turistică, aflat chiar peste drum de pensiune.

La locul incendiului au intervenit nouă auto speciale de stingere cu echipe de pompieri militari și civili. Focul s-a manifestat generalizat în partea superioară a celor două clădiri alipite. Potrivit anchetei pompierilor, incendiul a pornit din zona camerei tehnice, situată între cele două clădiri de cazare, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu defect.
Unitatea de cazare era închisă în momentul producerii incendiului, iar acest lucru a contribuit la descoperirea și semnalarea incidentului cu întârziere. La sfârșitul anului trecut, pensiunea a fost închisă de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava
din cauza problemelor de securitate la incendiu. Clădirea nu avea autorizație de securitate la incendiu, iar materialele de construcție utilizate nu respectau normele de rezistență la foc.

Din fericire, nu se afla nimeni la pensiune. O persoană aflată la pârtie a observat incendiu și astfel a anunțat la 112. Nu avem victoria.
Ultime, iar pensiunea a fost închisă de către colegii noștri, inspectori de specialitate, încă înainte de anul nou.
De asemenea, a fost și sancționată cu o amendă de 100.000 de lei pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu.

Ancheta continuă pentru a stabili cauza exactă a incendiului. Pensiunea a fost a primarului din Mălini, Petru Nistor. Actualul proprietar, un investitor din Iași, a declarat că nu are suspiciuni privind circumstanțele izbucnirii focului și deține asigurare pe imobile.
Prejudiciul nu a putut fi estimat încă.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close