Ioan Balan: PIB-ul județului pe cap de locuitor s-a dublat în zece ani

Produsul intern brut pe cap de locuitor în județul Suceava s-a dublat în ultimii zece ani, conform unei declarații politice făcută în Parlament de deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan. ”Cine crede că rezultatele pozitive din județul Suceava au venit singure, se înșală amarnic!” a transmis parlamentarul sucevean, care a indicat echipa PNL din conducerea județului ca fiind principalul motor pentru această evoluție. În paralel, am analizat și noi datele oficiale de la Institutul Național de Statistică. Iată ce a rezultat:

Conform declarației politice făcută de deputatul PNL de Suceava în Parlamentul României, situația se prezintă astfel.
“În numai 10 ani, sub conducere liberală, produsul intern brut pe locuitor la nivelul județului Suceava, adică acel indicator care arată ce, cum și cât produce valoric economia, s-a dublat. Așadar, dacă în anul 2013 PIB-ul pe locuitor era în Suceava de numai 4.200 de euro,
în anul 2023 acesta a ajuns la 9.400 de euro și așteptările noastre sunt, ca și în acest an, să menținem același ritm de creștere.
Am comparat aceste date cu cele inventariate de Institutul Național de Statistică, întrucât ultimul an centralizat este 2021, am considerat an de referință 2012, deși este un interval de doar 9 ani. Astfel, în 2012, la o populație de 634.810 locuitori, în județul Suceava, PIB-ul pe cap de locuitor este 4.089 de euro, față de 4.200 de euro în 2013, conform declarației politice. În vreme ce, în 2021, ultimul an pentru care sunt publicate datele, a fost de 6.990 de euro pe cap de locuitor, în condițiile în care populația județului Suceava a crescut la 642.551 persoane. Institutul Național de Statistică nu are centralizate date, pentru anii 2022 și 2023, dar chiar și așa se poate observa o creștere a acestui indicator.
Ioan Balan a mai completat în declarația sa politică.
“Cine crede că rezultatele pozitive din județul Suceava au venit singure, se înșala amarnic. În spatele acestei evoluții pozitive pentru suceveni au stat ani grei de muncă, de negocieri cu Guvernul de asumări politice majore pentru a aduce investiții în Suceava. La Suceava, regiunea arătată mult timp cu degetul pe nedrept pentru subdezvoltare, alegerea președintelui Gheorghe Flutur a reprezentat o carte câștigătoare pentru toți sucevenii”, a concluzionat Ioan Balan.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close