Aviz pentru Autostrada Pașcani-Suceava

Un nou pas important a fost făcut construcția Autostrăzii Pașcani-Suceava, a transmis ministrul Sorin Grindeanu, prin intermediul unul comunicat de presă remis grupul parlamentar al PSD, semnat de deputatul George Șoldan. Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat astăzi Studiul de Fezabilitate, după ce documentul a fost avizat săptămâna trecută de CNAIR.

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a dat avizul pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Pașcani-Suceava.
Această decizie vine după ce documentul a fost aprobat săptămâna trecută de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Următorul pas în procesul de implementare implică avizarea studiului de fezabilitate în cadrul Consiliului Interministerial
și aprobarea indicatorilor tehnico-economici printr-o hotărâre de guvern. Tronsonul planificat între Pașcani și Suceava se întinde pe o distanță de 62 de kilometri si este evaluat la 7,79 miliarde de lei fără TVA. Finanțarea proiectului va proveni din fonduri europene nerambursabile în cadrul programului Transport 2021-2027.
Autostrada va fi divizată în două loturi distincte, care vor fi licitate independent. Lotul 1, cu o lungime de 33 de kilometri, va include și construcția nodului rutier Roșcani cu descărcare în drumul județean 208C.
Lotul 2, cu o lungime de 28,97 kilometri, va cuprinde și construcția nodului rutier, care va asigura conexiunea cu aeroportul Suceava. și drumul de legătură cu drumul național 29 către aeroportul Suceava. Acest nou traseu al Autostrăzii Moldova 7 va trece prin trei județe importante.
Iași, pe o distanță de 13,3 kilometri, Botoșani, 6,5 kilometri și Suceava, 43,17 kilometri. Pe lângă segmentul rutier în sine, proiectul va include și alte facilități esențiale, precum 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri, 8 parcări, 2 centre de întreținere și coordonare și 5 noduri rutiere, în localitățile Tătăruș-Heci, Dolhasca, Roșcani, Dumbrăveni și aeroport Suceava, cu drum de acces către DN29 și drum de acces la aeroport.
Această autostradă va prezenta, de asemenea, o conexiune strategică cu punctul de trecere a frontierei Siret, consolidând infrastructura de transport din regiune și facilitând mobilitatea și dezvoltarea economică.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close