Botoșani: val de rețineri după un scandal cu topoare în plină stradă

Măsuri drastice după un conflict de sâmbătă după-amiază, în care mai mulți bărbați s-au înfruntat cu topoare, ciocane, bărdițe și bâte, în plină stradă, în municipiul Botoșani. Investigatorii au decis reținerea a nouă persoane, cu vârste cuprinse între 24 și 61 de ani, din județul Suceava. Un al zecelea participant la scandal a fost internat la Psihiatrie în vederea stabilirii gradului de luciditate după atacul violent. Vă avertizez că urmează imagini și informații cu impact emoțional.

Conflictul care a avut loc pe strada Primăverii a fost generat de neînțelegeri mai vechi și a implicat utilizarea de arme albe, spun polițiștii. Potrivit Monitorul de Botoșani, abia după intervenția în forța mascaților, lucrurile s-au liniștit.
Totul ar fi plecat de la o șicanare în trafic între două platforme auto. Din mașini au coborât mai multe persoane, unele de etnie romă, și s-au încăierat. În bătaie s-au folosit inclusiv un ciocan, bărdițe și bâte. Fiind implicate numai puțin de 11 persoane, mai notează publicația. Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani a transmis că opt dintre persoanele implicate au necesitat îngrijiri medicale, dar nu au fost internate.
Unul dintre tinerii implicați a fost internat într-o unitate spitalicească pentru a fi supus unei expertize pentru stabilirea discernământului. Doi bărbați răniți în incident, în vârstă de 61 și 24 de ani, au fost externați din spital în cursul nopții. Pentru a preveni alte conflicte, echipaje de poliție și angajații firmei de pază a spitalului au rămas în zonă. Implicate au fost reținute pentru 24 de ore, cu excepția uneia care a fost lăsată să plece acasă sâmbătă noapte. Reținerea acestor a fost dispusă în urma emiterii unei ordonanțe de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani.
Ancheta continuă pentru a stabili întreaga situație și a aduce claritate asupra evenimentelor petrecute în timpul conflictului de sâmbătă, mai transmite Inspectoratul de Poliție Botoșani.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close