Eugen Bejinariu: „Românii vor liniște”

Deputatul PSD, Eugen Bejinariu, apără decizia comasării alegerilor și explică necesitatea listelor comune PNL-PSD. Parlamentarii consideră că românii își doresc un climat politic așezat, context predictibil și lideri competenți care să conducă țara, în timp ce partenerii internaționali vor stabilitate.

Parlamentarul PSD Eugen Bejinariu a transmis un comunicat de presă în care a explicat de ce consideră că este necesară decizia comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare. Deputatul opinează că guvernarea PSD-PNL a fost eficientă și că membrii celor două formațiuni politice au reușit să demonstreze electoratului că pot să renunțe la animozități personale.
Deciziile responsabile ale coaliției PSD-PNL, cele legate de comasarea unor alegeri de liste comune și candidați comuni în unele cazuri,
au rolul de a oferi acea liniște pe care o cer românii și stabilitatea pe care se așteaptă partenerii internaționali să o păstrăm.
S-ar putea să pierdem voturile unor susținători prea intransigenți, care așează patima mai presus de rațiune. S-ar putea ca ura față de foștii adversari să îi îndemne pe unii dintre susținători să nu iasă, Nu pot fi foarte mulți oameni responsabili care gândesc așa, dar ne-am asumat căci obiectivul comun este mai important decât mizele separate.
În plus, noi, profesioniști maturi ai serviciului public în slujba oamenilor, am învățat că deciziile pătimașe nu conduc niciodată la rezultate pozitive și că adversarii pot colabora, împletindu-și ideologiile. Iar politica poate să însemne competiție constructivă în cadrul aceleiași echipe, a declarat Eugen Bejenariu.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close