Minola Platon: din Câmpulung Moldovenesc, pe culmile cerului. Prima femeie comandant de avion din județul Suceava

În lumea aviației, unde zborul pare a fi dominat de prezența masculină, o femeie din inima Bucovinei și-a croit drum prin nori. Minola Platon, originară din Suceava, este nu doar pilot de linie, ci și comandant de avion, o realizare rară într-un domeniu încă predominant masculin. Doar 5,26% dintre piloții de avioane de linie din întreaga lume sunt femei, potrivit International Society of Women Airline Pilots. Totuși, Minola a sfidat statistica și a devenit prima femeie comandant de avion din județul Suceava. Povestea ei captivantă începe cu o schimbare de carieră aparent neașteptată, o dorință puternică de a zbura și sacrificiile făcute pentru a atinge cerul.

Minola Platon, născută la Vatra Dornei, dar stabilită cu familia la Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, a devenit comandant de avion, reprezentând o raritate într-un domeniu predominant masculin. Doar 5,26% dintre piloții de avioane de linie la nivel mondial sunt femei, iar Minola face parte din această elită. Deși nu avea o legătură prealabilă cu aviația, a ales să devină stewardessă și ulterior pilot de linie, îndeplinindu-și visul de la 20 de ani.

Până un alta, Minola Platon zboară cu inima plină de pasiune și curaj, fiind nu doar un comandant de avion, ci și o sursă de inspirație pentru toți cei care visează să atingă înălțimi noi în viață.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close