Asistenții medicali ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, cursuri de prim-ajutor

În cadrul unui proiect desfășurat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, peste 60 de asistenți medicali din instituțiile socio-medicale au participat la cursuri de prim ajutor, având ca temă “Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor”. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Suceava și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, a fost desfășurat la Centrul Eparhial Suceava.

În cadrul centrelor de asistență socio-medicală din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, personalul medical și personalul auxiliar au nevoie de o formare continuă. Acest lucru este posibil datorită oamenilor de calitate, precum profesori universitari, asistenți medicali comunitari, formatori din cadrul direcțiilor de asistență socială,
din cadrul direcțiilor de sănătate publică. Cu atât mai mult în anul comemorativ al pastorației bolnavului, sectorul de asistență socială și medicală și-a propus organizarea unor serii de formări pentru personalul medical și personalul social din cadrul centrelor de asistență socială și medicală ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în parteneriat cu asistenții medicali comunitari, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, Colegiul Medicilor din București, dar și Colegiul Medicilor din teritoriu.

În perioada următoare, întâlnirile vor presupune și o abordare practică a problemelor studiate anterior, manevre de prim-ajutor fiind executate și de participanți, intervenție de bază până la sosirea echipajului de ambulanță, manevre de eliberare a căilor respiratori în caz de înec sau obstrucție cu obiecte, mâncare, etc.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close