Proiect de aproape de un milion de euro pentru digitalizarea spitalului

Spitalul Clinic Județean Suceava urmează să fie digitalizat printr-un proiect în valoare de aproape un milion de euro. Scopul proiectului constă în implementarea unor module informatice dedicate, care să eficientizeze activitatea spitalului începând cu procesul de înregistrare fișei pacientului. Dosarele electronice vor cuprinde istoricul bolilor, tratamentul anterior și recomandări pentru viitor. Proiectul vizează furnizarea de echipamente specializate, inclusiv 125 de tablete destinate asistentelor pentru scanarea codurilor de bare de la capul pacientului și transmiterea datelor către un server central. De asemenea, se prevede dotarea blocurilor operatorii cu calculatoare specializate.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că s-a obținut un proiect în valoare de aproape 1 milion de euro prin PNRR pentru digitalizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava. Obiectivul principal al proiectului este obținerea unor module informatice care să deservească spitalul de la Suceava, începând cu înregistrarea și digitalizarea fișei pacientului, în care să fie prinse istoricul bolilor, tratamentul primit și recomandări pentru viitor. Este vorba de dotarea cu computere specializate, dotarea cu 125 de terminale mobile de tip tabletă, care vor putea fi folosite de asistente pentru citirea codului de bare la capul pacientului și transmiterea informațiilor către un server central și dotarea blocurilor operatoare cu calculatoare speciale.

Efectul final înseamnă obținerea de informații în cel mai scurt timp pentru a permite intervențiile în cunoștință de cauză a personalului medical. A declarat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava. Șeful administrației județene a mai spus că proiectul prevede înființarea unui chioșc digital interactiv, unde, în baza unui cod personal, pacientul sau aparținătorii desemnați ai acestuia pot consulta fișa cu diagnostic și recomandări sau pot să obțină informații despre pacient. După cum se observă, Spitalul Județean se află într-o perioadă de dezvoltare și extindere profundă, având foarte multe proiecte, dintre cele pe fonduri europene.
Reamintesc proiectele pentru anvelopare a spitalului de peste 13 milioane de euro. Proiectul pentru combaterea infecțiilor nozocomiale.
În același timp, avem proiecte finanțate din bugetul Consiliului Județean pentru înființarea unor secții noi, pentru amenajarea unei săli de politraumă, pentru tratarea bolilor de inimă complexe, pentru tratamentul cu izotopi al bolnavilor de cancer și multe altele. La acest moment este gata și proiectul făcut de Compania Națională de Investiții, pentru modernizarea spitalului de copii.
O investiție de aproape 130 de milioane de euro, la care așteptăm ordonanță de urgență pentru demararea lucrărilor, a mai spus Gheorghe Flutur.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close