Sistemul antigrindină, operațional anul acesta

Sistemul antigrindină care vizează protejarea culturilor din județele Suceava și Botoșani va deveni operațional în acest an, anunță prefectul Alexandru Moldovan. Inițiat și demarat acum doi ani de către Instituția Prefectului și Direcția pentru Agricultură Suceava, proiectul însumează o valoare de peste 3 milioane de euro și include înființarea a 20 de puncte de lansare în cele două județe.

Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și Descreșterea Precipitațiilor a demarat licitațiile pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcții-montaj pentru cele opt puncte de lansare din județul Suceava și anume Volovăț, Șerbăuți, Hânțești, Bursuceni, Vulturești, Fântâna Mare, Horodniceni și Comănești.
Pe lângă beneficiile evidente pentru protecția culturilor agricole, proiectul va genera și locuri de muncă, respectiv 72 de noi poziții, câte 9 pentru fiecare punct de lansare. A subliniat prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan. Acest demers important, denumit Grupul de Combatere a Căderilor de Grindină Suceava-Botoșani, s-a concretizat prin colaborarea cu Ministerul Agriculturii și vizează o protecție extinsă la căderile de grindină pe o suprafață de aproximativ 295.000 de hectare, acoperind 135 de localități agricole din cele două județe.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close