Șofer oprit cu sistem spike, după refuzul de a opri la solicitarea Poliției

Un tânăr de 18 ani a rămas fără permis de conducere după doar o lună de la dobândirea acestuia. În plus, a fost și sancționat contravențional. Toate acestea pentru că nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor, fiind necesară și utilizarea dispozitivului de oprire forțată tip “spike” pentru oprirea vehiculului condus de către acesta.

Incidentul a avut loc marți seară când polițiști au încercat să oprească autoturismul condus de tânărul șofer pe drumul județean 209G.
Acesta a ignorat semnalul regulamentar de oprire și a încercat să fugă, motiv pentru care a fost nevoie de intervenție a forțelor de ordine.
Purtătorul de cuvânt al poliției județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, a subliniat gravitatea situației. Potrivit acestui a comportamentul imprudent al șoferilor, reprezintă o amenințare la adresa siguranței rutiere.

Desfășurarea evenimentelor a implicat utilizarea dispozitivului de oprire forțată tip “spike”, care a condus la imobilizarea vehiculului tânărului șofer. Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 18 ani din comuna Straja, posesor de permis de conducere de doar o lună de zile.
Acesta era singur în autoturism. Șoferul a fost testat cu aparatul Alcool Test, rezultatul testării fiind negativ. A fost testat și cu aparatul pentru detectarea substanțelor interzise, rezultatul fiind tot negativ. S-a efectuat verificarea autoturismului, inclusiv în bazele de date. Ocazie cu care nu au fost constatate alte abateri contravenționale. Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 825 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close